Nieuws

03 januari 2019 door Jeffrey Schipper

15 reacties op tragische dood evangelist Henk Kempers

Bij een vuurwerkexplosie, kort na de jaarwisseling, kwam evangelist Henk Kempers (54) om het leven. Een dag nadat hij via Facebook zijn volgers een gezegend en gelukkig nieuw jaar toewenste, is hij er niet meer. Zijn dood leidde tot veel geschokte reacties. We zetten er een aantal op een rijtje.

Athalja Barneveld: Afgelopen oudjaarsnacht stierf een man. Niet bang om te spreken dat wat hij geloofde. Ook zijn woorden klinken na in mijn hart. Eens heeft hij gesproken, in diezelfde periode. Ik zie en hoor het nog zo scherp. Woorden die voor ons waren als bouwstenen, die net als de songteksten en zoveel andere wijze woorden destijds, ons aangemoedigd hebben tot de keuzes die we toen maakten. Keuzes die de bouwstenen werden van het fundament waar we nu op staan.
De woorden van goede mensen zijn een bron van leven. Maar de woorden van slechte mensen zijn een bron van ellende // SPREUKEN 10:11

Henk Kempers bedankt.

Martha Rodenburg: Ik wens dat juist zijn jonge kinderen mogen weten, dat God's handen om hen heen zijn - daar zijn zij veilig en daar is ook hun vader veilig! Mag de familie dit ook zo ervaren!

Ada Kuijvenhoven: Wat een verdriet voor zijn gezin. Dat zijn vrouw en kinderen de troost mogen vinden die de Heer geeft. Ben nu helemaal klaar met vuurwerk dat elk jaar opnieuw mensenlevens kost. Er moet nu een wet komen op verbod van alle vuurwerk en er zouden meer vuurwerkshows moeten komen.

Johan Mengerink: Vreselijk en onbegrijpelijk, wat een verdriet voor de naasten, plotseling weduwe en de kinderen geen papa meer. Ik wens de familie veel liefde en kracht toe en bovenal steun van jullie vrienden en God onze Vader. Het is niet goed genoeg om het te kunnen verwoorden.

Jan Kattelaar: Zo onbegrijpelijk dit. Net nog een mooi nieuwjaarsbericht van hem gekregen en dan dit. Zo verdrietig en voelt ook zo oneerlijk. Een in alle opzichten groot man en broer van me is heengegaan. Ik wens Joan, Nathan en Ezra veel sterkte en troost toe bij dit grote verlies.

Grace Dagevos Niemeijer: Dat zijn boodschap in mag slaan zoals dit vuurwerk!!! Misschien een rare wens... maar bid en hoop er op! Voor nabestaanden.... woorden schieten te kort. Allee sterkte en liefs...

Annemarie Vreeswijk: Ik kende je niet persoonlijk maar heb al twee dagen een knoop in mijn maag van dit nieuws.... hoe erg.. waarom?? Hoe kan dit nou.. zo zinloos.. Hij is bij zijn hemelse Papa.. Ik wens zijn kinderen en vrouw alle sterkte toe in deze moeilijke tijd... Jezus is er altijd ook al voel je er niets van.. Bij Hem mag je huilen en schuilen...

Loesje Agnes: Mijn condoleances voor zijn vrouw en kinderen, vreselijk drama. Door dit verschrikkelijke ongeluk bereikt Henk een heel groot publiek, dat de boodschap waar Henk in geloofde zo duidelijk mag worden voor velen, Henk is thuis.

Jannieka ter Borg: Niet te bevatten, zo mag het toch niet gebeuren?! Heel veel troost en sterkte gebeden voor met name zijn gezin.

Johan Selier: Een prediker van het Evangelie, een zendeling en evangelist. Hij is niet meer bij ons omdat hij werd getroffen door restanten van een aanhangwagen vol vuurwerk, dat ontplofte toen er een vuurkorf naar toe werd gegooid. Pfff....ik ben er echt definitief klaar mee. Weer een leven weg dankzij een zgn. traditie die ten koste van alles in stand moet worden gehouden.

Plotseling krijgt de overleden man in Enschede een naam en een gezicht: Henk Kempers. Man, wat zinloos. Rust zacht, lieve broer. Ik wens alle nabestaanden heel veel sterkte, troost en zegen van onze hemelse Vader toe.

Joke Griffioen: Afschuwelijk!!! Wat vreselijk voor alle familie en vrienden en gemeenteleden van zijn kerk! Hoe moeilijk zal dit te begrijpen zijn??? Zinloos geweld!!! Heel veel sterkte lieve Johan!!

Wout en Annelies Kooijman: Sjonge wat verschrikkelijk Johan. Ik (W) was allang klaar met die onnozele en gevaarlijke geldverspilling en dat daardoor nu een vriend van jou nutteloos verongelukt maakt mijn aversie tegen vuurwerk alleen maar groter. Heel veel sterkte hiermee en Zijn troost voor jou/jullie en Henks familie.

Manuel Meewezen: Ach, wat vreselijk Johan. Ik kan me zo kwaad maken om dit soort zinloze gebeurtenissen die elke jaarwisseling herhalen maar zo eenvoudig te voorkomen zijn. Wanneer worden mensen wakker. Ik voel met je mee.

Marianne Menheere: Echt, ik vind het ook niks. Letterlijk miljoenen verknald. En onschuldige mensen en dieren worden de dupe hier van.
Beter siervuurwerk door de gemeente dan dit zootje ongeregeld.
Sterkte en gecondoleerd.

Hans Leeflang: Wat een vreselijk bericht! Een bijzondere man met passie voor Jezus gepromoveerd tot heerlijkheid!

Lees ook: Evangelist komt om bij gigantische vuurwerkbom in Enschede.

Reacties

F
Ik bid dat de dood van deze dienaar van de Heer velen tot leven zal wekken!

"...indien de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf;

maar indien zij sterft, brengt zij veel vrucht voort."

Joh. 12:24.

Moge dit een troost zijn in alle verdriet!
REAGEER
F
Ik bid dat de dood van deze dienaar van de Heer velen tot leven zal brengen!

"...indien de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf;

maar indien zij sterft, brengt zij veel vrucht voort."

Joh. 12:24.

Moge dit een troost zijn in alle verdriet!
A
Naar mijn inzicht een volkomen verkeerd gebruik van dit Woord van Jezus. Troost is nodig, maar niet ten koste van wat de Heer heeft gezegd en bedoeld.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify