india

Nieuws

03 januari 2019 door Redactie

Kerstgeweld in India: Christenen gestenigd en geslagen door hindoes

In India zijn tientallen christenen gestenigd en geslagen toen ze in handen vielen van extreme hindoes, die bezwaar maakten tegen hun aanbidding. Dat schrijft The Christian Post

Tijdens de kerstperiode zijn er minstens 18 incidenten gemeld. In een van de aanslagen hebben twintig gemaskerde mannen zeven christenen achtergelaten die intensieve zorg nodig hadden.

Hindoegod
In de New Life Fellowship Church vielen radicalen de dienst binnen met zwaarden, messen, ijzeren staven, stenen en andere scherpe voorwerperpen. Ze verklaarden de overwinning voor de hindoegod Bhawani en krijger koning Shivaji. “Ze kwamen de eredienst binnen en begonnen grote stenen en lege bierflessen naar de gelovigen te gooien", zei Milton Norenj, coördinator van de New Life Fellowship. 

“Zodra ze binnenkwamen, begonnen ze lege bierflessen en stenen te gooien in de gemeente. Toen ze naar voren stapten, vielen ze ons genadeloos aan met zwaarden, ijzeren staven en messen, zowel mannen als vrouwen."

IJzeren staaf
Swati Chavan, de vrouw van de voorganger, was een van de gewonden. "Ik werd geraakt door een ijzeren staaf op mijn hand en kreeg een hoofdblessure. Ze sloegen herhaaldelijk met hun vuisten op mijn rug, wat een zwelling veroorzaakte. Ik moest een hoofdscan ondergaan om stolling uit te sluiten. " 

Alle achttien incidenten die rond Kerstmis gemeld zijn, werden gekenmerkt doordat de politie onder druk werd gezet door hindoe-extremisten om gelovigen lastig te vallen met juridische problemen. 

Reacties

T
Dit geeft aan, hoe zeer men Christus haat. Maar dit is een van de tekenen van de Eindtijd. Lees er de Openbaring van Johannes maar bij.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify