trump falwell

Nieuws

03 januari 2019 door Redactie

'Trump kan niets doen om de steun van Amerikaanse evangelicals in gevaar te brengen'

Jerry Falwell Jr, de president van Liberty University, heeft in Amerika voor opschudding gezorgd. In een interview met The Washington Post zei hij dat president Donald Trump niets kan doen om zijn steun onder zijn christelijk-conservatieve kiezers kwijt te raken. Dat schrijft FaithWire

De verslaggever vroeg aan Falwell of Trump iets zou kunnen doen wat de steun van alle evangelische leiders in gevaar brengt. De 56-jarige Falwell antwoorde daarop kort en duidelijk en zei: “Nee.”

Wat zei Falwell over Trump?
“Ik weet dat hij het beste voor dit land wil. En ik weet dat alles wat hij doet het beste is voor dit land. Al is het misschien niet ideologisch ‘conservatief’. Ik kan me niet voorstellen dat hij iets zou doen dat niet goed is voor dit land.”

De Liberty-leider stond bij Trump, zelfs met betrekking tot de eerdere promiscuïteit van de Republikeinse president. Falwell zei verder: "Toen Jezus zei dat we allemaal zondaars zijn, bedoelde hij echt ons allemaal, iedereen." Hij ging verder met te zeggen dat hij niet pleit voor mensen die een president kiezen "op basis van hun persoonlijk gedrag". 

"Dus je kiest geen president op basis van hoe goed ze zijn," legde Falwell uit. "U kiest een president op basis van wat hun beleid is. Daarom denk ik niet dat het hypocriet is.”

Reacties

P
Arnoud, hoe is het mogelijk dat jij kunt beoordelen wie een instrument van God is? Zoals ik het bij je lees is dat automatisch het geval als hij maar rechts is! Het gaat in dit geval dus niet om instrumenten van God, maar om instrumenten die jou welgevallig zijn. Stop aub met dit simplistische hokjesdenken. Vraag of je zelf een instrument van God kan zijn, blijven of worden, dan gaat de stelligheid er wel van af of iemand die miljarden dollars uit heeft gegeven om in het zadel te komen een instrument van God of zichzelf is.
J
Hello Piet,

Ken jij de politieke ontwikkelingen van de afgelopen decennia in de USA?

Als we een zekere "dame"

(die ruim 2 miljard dollar gespendeerd HEEFT, en "Godezijdank verloren")

nu aan het roer van de USA hadden staan,

dan was

En de USA

en

de wereld

vermoedelijk reddeloos verloren!

Of is dat wat je beoogt:

zo snel mogelijk richting afgrond!
Elk volk krijgt z'n leiders die het verdient en een Christen dient links noch rechts te zijn, maar van boven. Aardse politiek is sowieso niet ons terrein. Dat is een splijtzwam onder Christenen en een vorm van partijschap waar Paulus voor waarschuwt.

Verder mag je hopen dat een natie die meent de wereldpolitiek te dicteren door wijze leiders bestuurd wordt en helaas ... er is maar 1 soort wijsheid bij Trump zichtbaar. En het is idd hypocriet om zijn overspelige escapades door de vingers te zien vanwege zijn (vermeend) anti-homo standpunt.REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify