vuurwerk

Nieuws

03 januari 2019 door ANP

Man (30) aangehouden na tragische dood evangelist Henk Kempers

De politie heeft een 30-jarige man uit Enschede aangehouden in verband met de dodelijke vuurwerkexplosie in die plaats kort na de jaarwisseling, laat het ANP weten. De 54-jarige evangelist Henk Kempers kwam toen om het leven. Vuurwerk op een aanhanger in de Gerststraat ontplofte, waarbij onder andere stukken hout werden weggeblazen.

Of de aanhanger van de verdachte is, zegt de politie niet. Wat zijn precieze betrokkenheid is en waar hij van verdacht wordt, wil een woordvoerder niet zeggen. "We onderzoeken wat er op de aanhanger lag, wie het daar op heeft gelegd, van wie het was en wie het aangestoken heeft en hoe het heeft kunnen exploderen."

Volgens RTV Oost zeggen bewoners van de straat dat er op de aanhanger een mortierinstallatie zou hebben gestaan, bedoeld om zwaar illegaal vuurwerk af te schieten. Onbekenden zouden wat op de aanhanger hebben gegooid, waardoor de installatie omviel. Intussen is al wel bekend dat naast de aanhanger een vuurton stond, zegt de regionale omroep.

Een dag voor zijn dood wenste de geestelijk coach en founder van de stichting Justgo4it zijn volgers op Facebook nog het beste voor 2019. enk moedigt zijn Facebook-vrienden aan om de door God gegeven creativiteit te gebruiken. "Dan word je de gelukkigste persoon op aarde." Lees ook: Evangelist komt om bij gigantische vuurwerkbom in Enschede.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify