Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Evangelist Henk Kempers komt om bij gigantische vuurwerkbom in Enschede

In Enschede is evangelist Henk Kempers om het leven gekomen door een gigantische vuurwerkbom, schrijft Tubantia. Zo'n dertig mensen kwamen samen om hun verdriet te delen in de woonkamer van een van zijn vrienden.

De klap, in een aanhanger met hout, legde vlak na middernacht een deel van de Gerststraat in puin. Planken en balken vlogen in het rond en raakten Henk, vader van twee kinderen, laat het AD weten. Een dag voor zijn dood wenste de geestelijk coach en founder van de stichting Justgo4it zijn volgers op Facebook nog het beste voor 2019 - zie onderstaande video.

In de video verwijst de evangelist naar Psalm 139. Aan de hand daarvan stelt hij dat God ons met een doel heeft gemaakt. Henk moedigt zijn Facebook-vrienden aan om de door God gegeven creativiteit te gebruiken. "Dan word je de gelukkigste persoon op aarde." Hij kwam tot geloof nadat hij van een drugsverslaving was afgekickt. Henk stond bekend als een gelovig man en sociaal man. Het leverde hem in zijn buurt de bijnaam ‘De Priester’ op.

Predikant Johan Selier deelt zijn medeleven op zijn Facebookpagina. "Henk was een prediker van het Evangelie, een zendeling en evangelist. Hij is niet meer bij ons omdat hij werd getroffen door restanten van een aanhangwagen vol vuurwerk, dat ontplofte toen er een vuurkorf naar toe werd gegooid. Pfff....ik ben er echt definitief klaar mee. Weer een leven weg dankzij een zogenaamde traditie die ten koste van alles in stand moet worden gehouden.

Man, wat zinloos. Rust zacht, lieve broer. Ik wens alle nabestaanden heel veel sterkte, troost en zegen van onze hemelse Vader toe."

CIP.nl sprak Henk eerder in 2014. Destijds vertelde de zendeling: "Ik geloof we krijgen elke dag de kans om iets te vertellen over het Koninkrijk van God. Alleen is het vaak niet genoeg. Als iemand net wedergeboren is, is diegene een baby. Hij heeft voeding nodig. Je geeft het aandacht, voedt het en bouwt een relatie op." Klik hier om het volledige interview terug te lezen.

Reacties

T
Voor mij mogen ze nu dat hele vuurwerk verbieden, tenminste voor particulieren. Laat iedere Gemeente in Nederland centraal ergens siervuurwerk afsteken, door specialisten. Verder veel sterkte voor de nabestaanden, i.v.m. dit intrieste gebeuren.
Wat een verdriet voor zijn gezin. Dat zijn vrouw en kinderen de troost mogen vinden die de Heer geeft.Ben nu helemaal klaar met vuurwerk dat elk jaar opnieuw mensenlevens kost. Er moet nu een wet komen op verbod van alle vuurwerk en er zouden meer vuurwerkshows moeten komen.
J
Mijn mede leven met de familie!!

Jammer te lezen dat mensen een ongeluk als deze gebruiken voor het uiten van het standpunt in de politieke discussie. Diep triest!
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen