Nieuws

02 januari 2019 door Reformatorisch Dagblad

Echtpaar uitgezonden naar Nederland om Evangelie terug te brengen

Nederland wordt steeds meer zendingsland. Voor Operatie Mobilisatie (OM) is dat een reden om naast een zendend veld steeds meer een ontvangend zendingsland te worden, schrijft het Reformatorisch Dagblad. De krant sprak met Mpumi en Ginny Maweni, een zendingsechtpaar dat naar ons land is uitgezonden om "het evangelie terug te brengen".

Ginny: "Het probleem waar veel kinderen tegenaan lopen is dat hun ouders wel naar de kerk gaan, maar geen werkelijke relatie met Jezus hebben. Dat heeft ook effect op jongeren. We moeten daarom niet alleen niet-gelovigen benaderen, maar evenzeer investeren in kerkmensen.” Mpumi sluit zich daarbij aan. "Individualisme is een groot gevaar voor het Evangelie. Het Evangelie is niet daarvoor bedoeld. God bleef niet in de hemel, maar zond Zijn Zoon om een relatie aan te gaan."

OM wil zich steeds meer richten op "de minst bereikten" in eigen land. De zendingsorganisatie doelt daarmee op arbeidsmigranten die in de jaren zeventig naar Nederland zijn gekomen en Zuid-Limburg, waar veel mensen wonen die slechts in naam rooms-katholiek zijn, maar die de Rooms-Katholieke Kerk de rug hebben toegekeerd. Christiaan van Dijk, afdelingshoofd Zending Nederland van OM, stelt dat er waarschijnlijk meer buitenlandse zendelinge naar Nederland gaan komen.

De focus van Mpumi en Ginny ligt vooral op jongerenwerk en het trainen van leiders, met name door middel van projecten in Lansingerland. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify