Asia Bibi

Nieuws

02 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Buren Asia Bibi hopen dat zij sterft: "Geen vergeving voor wie Mohamed beledigt"

De voormalige buren van Asia Bibi vinden dat zij het verdient om ter dood veroordeeld te worden, omdat ze in hun ogen de islamitische profeet Mohamed heeft beledigd, schrijft The Telegraph

Op 19 juni 2009 werd Asia Bibi gearresteerd, na een woordenwisseling met enkele moslima’s over een beker water. Volgens de vrouwen zou ze hierbij de islamitische profeet Mohammed hebben beledigd. Ze werd aangeklaagd, gearresteerd, door de rechter schuldig bevonden aan godslastering (blasfemie) en ter dood veroordeeld. Onlangs werd Asia Bibi door het Pakistaanse Hooggerechtshof vrijgesproken van godslastering.

The Telegraph zocht dorpelingen in Bibi's voormalige woonplaats Ittan Wali op. "Ik ben bereid om te sterven in naam van mijn geloof," vertelt de 62-jarige boer Shawkat Ali. "Als iemand zich schuldig heeft gemaakt aan godslastering kan die persoon niet vergeven worden. Als het Hooggerechtshof waarde zou hechten aan ons geloof en als zij echt moslims zouden zijn, zouden ze Bibi moeten executeren."

Verschillende dorpelingen zijn ervan overtuigd dat Bibi tegenover een plaatselijke geestelijke heeft bekend dat ze de profeet Mohamed zou hebben beledigd. Die geestelijke zou Qari Muhammad Salam zijn. Hij zegt: "Als je mensen die onze god beledigen gaat vergeven, zal godslastering routine worden. Als iemand de waardigheid van de profeet tekortdoet, is er geen compromis mogelijk." Hij vindt dan ook dat Bibi "volgens de wet de doodstraf verdient."

Bibi verblijft op een geheim adres in Pakistan, los van haar gezin. Zodra de Pakistaanse overheid toestemming geeft, zal zij het land onmiddellijk verlaten. Verschillende westerse landen hebben de bereidheid uitgesproken om de vrouw met haar man en dochters op te vangen. In de toekomst is blijven in Pakistan onmogelijk, extremistische moslims hebben een grote geldsom beloofd aan iedereen die haar om het leven brengt.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify