Franklin Graham

Nieuws

02 januari 2019 door Redactie

Facebook biedt excuses aan Franklin Graham aan

Facebook heeft onlangs tijdelijk de pagina van evangelist Franklin Graham verboden vanwege een bericht uit 2016 over transgendertoiletten en Bruce Springsteen. Nu heeft Facebook zich verontschuldigd. Dat schrijft The Christian Post.

Graham schreef dat zijn pagina vorige week 24 uur lang verboden was vanwege een bericht uit 2016. Graham bekritiseerde Bruce Springsteen destijds omdat hij een concert in North Carolina had geannuleerd. Precies op het moment dat er gedebatteerd werd over een transgender ‘bathroom bill’.

Teruggaan
In de post van Graham stond onder andere het volgende. "Bruce Springsteen, al lang een homorechtenactivist, heeft zijn concert in North Carolina geannuleerd. Hij zegt dat de lokale wet om te voorkomen dat mannen toiletten en kleedkamers voor vrouwen kunnen gebruiken achteruitgang is in plaats van vooruitgang. Om eerlijk te zijn, moeten we teruggaan”, schreef Graham.

Pleidooi
“Terug naar God, terug naar eerbied en eer aan Zijn geboden. Terug naar gezond verstand. De heer Springsteen, een natie die de zonde omhelst en buigt voor de voeten van goddeloos secularisme en politieke correctheid, is geen vooruitgang. Ik ben dankbaar dat North Carolina een gouverneur en wetgevers heeft die de veiligheid van onze vrouwen en kinderen vooropstellen! De wet beschermt de veiligheid en privacy van vrouwen en kinderen en behoudt de mensenrechten van miljoenen op geloof gebaseerde burgers van deze staat”, aldus Graham in zijn pleidooi. 

Excuses
Zondagmorgen plaatste Graham een screenshot van een verontschuldiging die hij van Facebook had ontvangen. “Het lijkt erop dat we een fout hebben gemaakt en iets hebben verwijderd dat je op Facebook hebt geplaatst. Maar het bericht was niet in strijd met onze community-normen. We willen je verontschuldigen en je laten weten dat we je inhoud hebben hersteld en alle blokkeringen hebben opgeheven”, aldus Facebook.

Reacties

De naam "Graham" is synoniem voor "homofoob". In sommige opzichten is de USA volstrekt achterlijk, door achter dit soort "predikers" aan te lopen.
Zo is dat, Klaas. Zie de lijst van de 20 rijkste VS TV-evangelisten. "Succes- Evangelie". Typisch Amerikaans. Zou het een toeval zijn dat o.a. Jehova's Getuigen, Mormonen, Adventisten, enz. in de VS furore maakten? En dan te weten dat de Amerikaanse invloeden op de wereldwijde Evangelische niche nog steeds groot is. Zie ook de "Trump-olatrie" van Republikeins Christelijk Rechts. En dan de verengelsing waar Evangelische middens zo tuk op zijn: "spoken word", "framing", "leadership". Ik ga een lijst samenstellen... Een nieuwe hobby!
Ik kijk bijna nooit meer naar mijn Facebook account. Vandaag vroeg mijn vrouw haar te helpen met het terugvinden van ontvangen berichtjes, maar meer dan de helft bleef onvindbaar. Er zijn ook andere slechte gebruikerservaringen. Dit soort dwaze acties van FB dragen niet bij aan de goede naam. Als communicatiekanaal verliest het zijn waarde.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify