vuurwerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Christelijke hoogleraar pleit voor verbod op vrije verkoop vuurwerk

Bij incidenten verspreid door het land zijn rond de jaarwisseling zijn zeker twee mensen door vuurwerk om het leven gekomen. "Tijd om de vrije verkoop van vuurwerk te stoppen!," vindt Cees Dekker, natuurkundige en universiteitshoogleraar verbonden aan de Technische Universiteit Delft.

Een persoon in het Friese dorp Morra is maandagavond vermoedelijk door vuurwerk om het leven gekomen, meldt de politie. Een man in Enschede is door een explosie om het leven gekomen. Het slachtoffer werd aangetroffen in de Gerststraat. De politie doet onderzoek naar het incident waar mogelijk vuurwerk bij was betrokken. Naast gewonden door vuurwerk, komen er ook veel meldingen over brandende auto's binnen. Met name in Den Haag zijn voertuigen in vlammen opgegaan.

Dekker stelt via Twitter: "We veroordelen terecht de vrije verkoop van wapens in de VS omdat dat voorspelbaar tot vele doden leidt. Maar dit dan?" Eind 2017 stelde de ChristenUnie voor om knalvuurwerk en vuurpijlen uit de handel te halen voor particulieren.

Reacties

T
Ik zou het goed vinden, als er per Gemeente, centraal vuurwerk zou worden afgestoken, door specialisten. Ieder jaar weer gewonden, en zelfs doden door het afsteken van vuurwerk door particulieren. Dat is een zeer trieste balans.
C
Staat mijn medemens er wel eens bij stil dat vuurwerk, naast dodelijk, ook enorm gezondheid rovend kan zijn?

Na vanaf Kerst een week ziekenhuis vanwege ernstige astma aanvallen kon ik Oudejaarsdag niet naar huis. Te gevaarlijke luchtkwaliteit...

Denken jullie bij het aansteken van de open haard, je sigaret, je vuurpijl dat sommige mensen daar ernstig ziek van worden...

Zorg dragen voor de schepping is óók zorgdragen voor schone lucht!
J
Hello Cees Dekker,

"We veroordelen terecht de vrije verkoop van wapens in de VS omdat dat voorspelbaar tot vele doden leidt."Wat dacht je van deze redenatie!

We veroordelen dat er nog KINDEREN geboren (mogen) worden,

WANT

dit leidt in 100 %, dus ALLE gevallen, tot de DOOD!

OPLOSSING:

100 % verplichte abortus doorvoeren.

ALLE problemen (+milieu+oorlog+leed+onrecht+++++!!) van en DOOR de mensheid zijn na EEN generatie definitief OVER.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.