hersteld hervormd Nederhemert

Nieuws

02 januari 2019 door Jeffrey Schipper

Nieuwe dominee voor hersteld hervormd Nederhemert: ds. J. van Meggelen

De hersteld hervormde gemeente in Nederhemert (foto) verwelkomt binnenkort een nieuwe predikant. Ds. J. van Meggelen uit Nieuw-Lekkerland gaat aan de slag als opvolger van ds. H. Zweistra, hij ging in 2016 met emeritaat. Van Meggelen staat sinds 2014 op de kansel in Nieuw-Lekkerland, zijn eerste gemeente.

In Stellendam hopen de hersteld hervormden op de komst van ds. W. J. van den Brink. Daar zoekt de kerkenraad een opvolger voor de vorig jaar naar Giessendam-Neder-Hardinxveld-Sliedrecht vertrokken ds. B. D. Bouman. Van den Brink werd in 2011 bevestigd in Elst en Scherpenzeel, zijn eerste gemeenten. 

Ds. G. Kater denkt de komende weken na over een mogelijk vertrek uit Waarder. De hersteld hervormde predikant heeft een beroep uit Barneveld-Kootwijkerbroek-Voorthuizen ontvangen. Deze gemeente is vacant omdat ds. L. M. Jongejan toegaf "een foutieve keuze" te hebben gemaakt door lid te worden van de Hersteld Hervormde Kerk (HHK). Daarom stapte Jongejan over naar de PKN.

In Opheusden moet men verder zoeken naar een dominee. Ds. W. M. Mulder heeft bedankt voor een beroep. Deze gemeente is sinds kort vacant omdat ds. J. C. den Ouden naar Sint-Maartensdijk vertrok. De predikant uit Wijk bij Heusden bedankte onlangs voor beroepen uit Arnemuiden, Barneveld-Kootwijkerbroek-Voorthuizen, Nieuwe Tonge, Poederoijen en Loevestein (in combinatie met Kerkwijk) en Nederhemert.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify