Bas

Nieuws

24 december 2018 door Redactie

De 12-jarige Bas haalt meer dan 50 duizend euro op door alle stationspiano's te bespelen

Het streefbedrag was eigenlijk 5000 euro. Maar de Veendamse pianist, Bas Schipper, heeft dat bedrag helemaal overtroffen. Hij heeft op alle stationspiano's gepingeld en heeft daarmee op een dag zeker 54 duizend euro opgehaald voor diabetespatiënten, meldt LindaNieuws.

Het plan was om op álle zestien stationspiano’s door ’t land te spelen, om zo geld in te zamelen voor de bestrijding van diabetes. Zijn zus heeft diabetes.

Hartstikke tof
Het lukte de tiener volgens de NS binnen 18 uur en 10 minuten: een record. De jongen was enthousiast over zijn tocht door ons kikkerlandje. Hij noemde het “Hartstikke tof”, maar was – uiteraard – nog enthousiaster toen-ie klaar was met de actie. “Ik heb het gewoon gehaald”, zei hij op de terugreis van Groningen naar zijn woonplaats Veendam.

Genezen
De tiener heeft de duizenden euro’s opgehaald voor het Diabetes Fonds, ook omdat zijn zusje Laura aan diabetes type 1 lijdt. Voordat de actie begon had hij een duidelijk doel: “Ik hoop met het geld dat ik via deze actie ophaal ervoor te zorgen dat mijn zusje en alle andere mensen die diabetes hebben misschien wel kunnen genezen.”

Het Diabetes Fonds noemt de jongen een ‘ware held’ in een tweet.

Foto: Diabetes Fonds

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify