Didier

Levensverhaal

24 december 2018 door 3xM

Hoe Didier werd geraakt door een christelijke tv-serie

Didier woont in Ivoorkust. Een land met veel werkloosheid, armoede en huiselijk geweld. Daarom maakt NGM, partner van 3xM in Ivoorkust, al jaren de tv-serie ‘Heartbeat’. Op een avond is het alsof Didier naar zichzelf kijkt.

3xM bereikt mensen met het evangelie in landen waar het niet of nauwelijks doordringt, door middel van televisieprogramma’s die aansluiten bij lokale taal en cultuur.

De vader van Didier is moslim en getrouwd met drie vrouwen, waarvan Didiers moeder christen is. Als zij overlijdt, wil Didiers vader niet meer voor hem en zijn broertje en zusje zorgen: “De vrouwen die overblijven, hebben de privileges. Als kinderen kun je nergens aanspraak op maken. Gelukkig betaalde mijn moeders familie de huur van ons huis. Ik had de zorg voor mijn jongere broer en zus, maar ik heb mijn opleiding toch afgemaakt. Dat lukte door mijn baantje op een busstation. Daar werkte ik dan met al mijn diploma’s… Mijn vriendin had me verlaten, omdat ik geen goede baan had.”

Alle luxe
Dan ziet Didier een aflevering van ‘Heartbeat’, dat met de steun van de Nederlandse zendingsorganisatie 3xM wordt gemaakt. Het vertelt het verhaal van een echtpaar dat niet gelukkig is. De man heeft een laagbetaalde baan en zijn vrouw is ongelukkig omdat ze ieder dubbeltje moeten omdraaien. Haar vriendin heeft een buitenechtelijke relatie met een bankier. Hij geeft haar alle luxe die ze maar wil. “Neem ook zo’n geheime liefde!” raadt de vriendin haar aan.

“Dit programma vertelde mijn verhaal”, zegt Didier. “Mijn vriendin ging bij mij weg omdat ik geen goede baan had, terwijl ik steeds zei dat we op God moesten vertrouwen. Toen mijn vriendin het programma ook had gezien, vroeg ze vergeving aan mij. Samen hebben we ons leven aan God toevertrouwd. Ik kreeg contact met de nazorg van het programma. Ze bellen regelmatig en vragen dan hoe het met ons gaat, of we nog samen zijn en of we regelmatig bidden. De programma's van NGM zijn een geestelijk fundament voor ons.”

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

3xM: Het evangelie in miljoenen huiskamers
3xM zendt tv-programma’s uit in landen waar het christelijk geloof moeilijk doorgang vindt zoals Franstalig West-Afrika, Bangladesh, Pakistan en Centraal Azië.
De dramaprogramma’s laten zien wat het christelijk geloof in het dagelijks leven betekent. Daarbij komt de sociale problematiek van het betreffende land aan de orde zoals vrouwen- en kinderhandel, corruptie, zuurgooien, HIV/Aids, verslavingen en huiselijk geweld. Er wordt nauw samengewerkt met zoveel mogelijk kerken voor draagvlak en nazorg. De rol van internet en social media groeit en zorgt voor veel reacties. 3xM wil haar zendingswerk graag uitbreiden naar Afghanistan en Japan.

Word ook donateur en steun het zendingswerk van 3xM via deze website.

Meer lezen over het werk van 3xM?

0 Ja, ik ontvang graag gratis een verhalenverzameling van 3xM met een uniek kerstpakketje

Naam:
Adres:
Postcode en Woonplaats:
Emailadres:
Telefoon:

U kunt deze bon sturen naar: 3xM, Antwoordnummer 7087, 3800 TB Amersfoort. Of stuur een mail naar: info@3xm.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify