Hayarpi

Nieuws

22 december 2018 door NU.nl | RTL Nieuws | NOS

Armeens gezin in Haagse kerk moet definitief Nederland verlaten

Het Armeense gezin Tamrazyan moet definitief Nederland verlaten. Staatssecretaris Mark Harbers zal geen gebruikmaken van zijn discretionaire bevoegdheid, bevestigt de kerk aan NU.nl. Het gezin heeft het bericht donderdagavond gekregen.

Het gezin bestaat uit drie kinderen van 15, 19 en 21 en hun vader en moeder. De man was politiek actief in Armenië op een manier die de regering niet zinde. Hij is in de gevangenis gemarteld en uiteindelijk naar eigen zeggen om politieke redenen uit Armenië gevlucht. Het gezin is sinds 2010 in Nederland.

Ze verblijven al anderhalve maand in de Bethelkerk in Den Haag. Daar wordt sinds eind oktober een permanente kerkdienst gehouden, in een poging uitzetting van het gezin te voorkomen. Ze vallen terug op een oude regel, die voorschrijft dat de overheid geen kerkdienst onderbreekt om mensen mee te nemen die daaraan deelnemen.

De woordvoerder van het ministerie laat weten dat er gesprekken met het gezin plaatsvinden die gericht zijn op hun terugkeer naar Armenië. Staatssecretaris Mark Harbers laat aan RTL Nieuws weten: "Ik heb in een eerder stadium al naar deze zaak gekeken en vastgesteld dat er gewoon besloten is dat deze familie geen recht heeft op verblijf in Nederland. Een verblijf in Nederland is daarmee ook uitzichtloos."

"De gronden waarop de staatssecretaris dit nu terzijde schuift, zijn inhoudelijk dermate betwistbaar dat de kerk niet anders kan dan doorgaan met het kerkasiel", aldus Theo Hettema, voorzitter van de Protestante Kerk Den Haag tegenover de NOS. "Juist vlak voor kerst, het feest van Gods menslievendheid en vrede, voelen we ons gesterkt om deze verantwoordelijkheid voor de familie niet te laten varen."

Foto: Hayarpi, één van de kinderen

Reacties

Ik kan moeilijk aannemen dat staatssecretaris Harbers dit gezin terugstuurt als de feiten zoals opgesomd wel degelijk waar zijn. Ik heb 30 in juridische kringen verkeerd en natuurlijk heb ik uitschuivers en onbegrijpelijke vonnissen en arresten zien passeren, maar ik geloof nooit dat zulke beslissingen "zomaar" worden genomen... Zijn alle middelen voor het aantekenen van beroep volgens de Nederlandse rechtspraak uitgeput? Graag wat meer info.
30 JAAR (en aan de goede kant van de Balie... :-)
A
De z.g. "goede" kant is dus een HYPOCRIETE, LAKSE kant.

Hoe is het mogelijk dat het 8 jaar duurt dat een asylaanvraag tot dit resultaat leidt?

Schaamte past hierbij.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify