Protestantse gemeente Doetinchem

Nieuws

21 december 2018 door De Gelderlander

Drie door kerken gesteunde gezinnen dreigen te worden uitgezet

Er zijn in de Achterhoek zeker drie gezinnen met kinderen die tot dusverre vergeefs asiel zoeken in Nederland en met uitzetting worden bedreigd, schrijft De Gelderlander. In alle drie de gevallen zijn het families van Armeense afkomst die worden gesteund door protestantse kerken. In totaal gaat het om zeker vijf kinderen. 

"Vanuit de kerken wordt het levensonderhoud van deze gezinnen betaald," zegt Henk Dijk, voorzitter van de diaconie van de Protestantse Gemeente in Doetinchem. Hij kan vooral praten over het Doetinchemse gezin waar hij met zijn kerk bij betrokken is. Dit gezin telt twee kinderen; een jongen (11) en een meisje (6). "Het meisje is in Nederland geboren en de jongen is hier opgegroeid. Van de rechter heeft het gezin asiel gekregen en kinderpardon. Niettemin is de IND weer een uitzetprocedure gestart, waardoor het gezin niet veilig is."

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Uitzetting van Armeense kinderen is actueel sinds Lili en Howick afgelopen september de publiciteit zochten en op het nippertje in Nederland mochten blijven. Bovendien is er sinds eind oktober een actie gaande in de Bethelkerk in Den Haag. Daar wordt sinds eind oktober een permanente kerkdienst gehouden voor het Armeense gezin Tamrazyan, in een poging uitzetting van het gezin te voorkomen. Ze vallen terug op een oude regel, die voorschrijft dat de overheid geen kerkdienst onderbreekt om mensen mee te nemen die daaraan deelnemen.

In Nederland zijn ongeveer vierhonderd kinderen die bij gezinnen horen die met uitzetting worden bedreigd. Onlangs bood Tim Hofman 250.000 handtekeningen aan de Tweede Kamer aan. De handetekeningen heeft hij verzameld met zijn petitie voor een beter kinderpardon.

Lees hier meer op de website van De Gelderlander.

Foto: Protestantse gemeente Doetinchem

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify