ChristenUnie

Nieuws

21 december 2018 door BNR Nieuwsradio

Politiek verslaggever complimenteert stabiele ChristenUnie

"Als Nederland een breekbaar vaasje is (volgens premier Rutte, red.), hebben we stabiele politici nodig - geen olifanten in de porseleinkast. De stabielste partij was dit jaar de ChristenUnie van Gert-Jan Segers," schrijft politiek verslaggever Jaap Jansen.

Jansen: " De ChristenUnie is ook de enige van de vier regeringspartijen die geen last heeft van slechte opiniepeilingen. Integendeel: ze groeien zelfs een beetje. Heel bijzonder voor de kleinste regeringspartij! Dit is extra opmerkelijk omdat de ChristenUnie een paar speerpunten heeft die niet algemeen gedeeld worden, zoals barmhartig zijn voor asielzoekers en het klimaatprobleem serieus nemen."

Bovendien neemt de partij ook nog eens risico's, valt de journalist van BNR Nieuwsradio op. "Zo zei Kamerlid Carla Dik-Faber onlangs dat ze bereid is de dialoog aan te gaan over medische ethiek – een punt waarop haar partij tot nu toe nogal orthodox is. (...) Segers slaagt er in het profiel scherp te houden, ook al zit zijn partij in het kabinet."

Klik hier voor de volledige column van Jaap Jansen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify