Hayarpi

Nieuws

20 december 2018 door NU.nl

Armeens gezin in kerk hoopt voor Kerst uitsluitsel over verblijf te krijgen

Het Armeense gezin Tamrazyan, dat sinds eind oktober via een bijzondere, onafgebroken kerkdienst onderdak krijgt in de Bethelkerk in Den Haag, hoopt voor de feestdagen uitsluitsel te krijgen over hun verblijf in Nederland, meldt NU.nl.

Het gezin verblijft al anderhalve maand in de Bethelkerk in Den Haag. Daar wordt sinds eind oktober een permanente kerkdienst gehouden, in een poging uitzetting van het gezin te voorkomen. Ze vallen terug op een oude regel, die voorschrijft dat de overheid geen kerkdienst onderbreekt om mensen mee te nemen die daaraan deelnemen.

"Het is belangrijk voor het gezin om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen. Ze hebben recht op een toekomst in Nederland", stelt Theo Hettema, voorzitter van de Protestantse Kerk Den Haag en tevens woordvoerder van de Bethelkerk tegenover NU.nl. Volgens Hettema zit er een gigantische organisatie achter het mogelijk maken van het aanbieden van kerkasiel. Vrijdag om 13.30 uur hebben de vrijwilligers een doorlopende kerkdienst van 1.345 uur gerealiseerd.

De permanente kerkdienst die al weken wordt gehouden voor een uitgeprocedeerd Armeens gezin, verandert niets aan hun zaak. De toekomst van de jonge vrouw Hayarpi, haar ouders en broer en zus ligt in Armenië, benadrukte staatssecretaris Mark Harbers onlangs.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify