Rikko Voorberg

Nieuws

20 december 2018 door ANP

Rikko Voorberg haalt tientallen asielzoekers op in Griekenland

Met tientallen auto’s en een oude verlengde stadsbus gaat een groep activisten, die zich We Gaan Ze Halen noemt, vrijdagochtend vanuit Utrecht op weg naar de Griekse hoofdstad Athene. Hun bedoeling is om 150 asielzoekers op te halen, die nu zonder perspectief in vluchtelingenkampen in Griekenland zitten. Er is daar sprake van een humanitaire ramp, zegt de actiegroep.

“We gaan in Athene alleen op de deur kloppen. We spreken de minister, doen daar een urgent verzoek en dan horen we het antwoord wel. We hebben geen interesse om zonder toestemming mensen mee te nemen”, zegt woordvoerder Rikko Voorberg. “We willen als burgers niet duimendraaien.”

Tegen De Telegraaf zegt staatssecretaris Mark Harbers (Asiel) dat mocht Griekenland toestemming geven om vluchtelingen mee naar Nederland te nemen, deze dan worden teruggestuurd. Op grond van Europese regels moeten ze namelijk in dat land asiel aanvragen, aldus Harbers (VVD).

"Het is bijna Kerstmis. Dus willen we alvast 150 mensen ophalen. Een beetje licht in het duister. We komen op kerstavond aan in Athene," aldus de activisten. Op Tweede Kerstdag zou de terugreis, met vluchtelingen, worden gestart. 

Reacties

H
Voorberg neemt hier het recht in eigen hand. Dit kan alleen als hij ook de kosten en de zorg voor deze 150 mensen voor eigen rekening neemt en ze dus niet op kosten van de overheid laat verzorgen. Is hij, om te beginnen, in staat deze 150 mensen onderdak te verschaffen? Trouwens, welk criterium gebruikt hij om deze 150 uit te zoeken? Of wou hij 'iedereen' meenemen?
T
Dat doet die Voorberg dus niet naar mijn mening. Helemaal eens met uw reactie.
Gaat het hier werkelijk om die mensen (de geselecteerde 150) die je eigenlijk een valse hoop geeft of om zelf weer in de schijnwerpers van het nieuws te staan?
REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify