China politie

Nieuws

20 december 2018 door Kerknet

China lanceert 'kerstoffensief' tegen christenen

China droomt ervan om de kerken onder controle te krijgen en in een door de overheid gecontroleerde staatskerk onder te brengen. Peking lijkt nu sterk op weg om die droom met een strenge repressie werkelijkheid te doen worden, laat Kerknet weten. 

Het afgelopen weekend was er zelfs een inval van de veiligheidsdiensten in een Bijbelles van een protestantse huiskerk in Guangzhou. De Britse openbare omroep BBC spreekt door de opeenvolging van gebeurtenissen van een heus kerstoffensief. Maar ook het strenge optreden tegen ondergrondse kerken, kan volgens diezelfde BBC de snelle groei van het aantal christenen in China niet stoppen. Officieel wordt hun aantal geschat op een slordige 100 miljoen. In werkelijkheid zou het om een veelvoud gaan.

Het harde optreden tegen religie heeft in China veel huiskerken afgebroken. Duizenden kruizen uit landelijke kerken zijn verwijderd. Onlangs werden de invloedrijke dominee Wang Yi en zo'n honderd gemeenteleden opgepakt. "Niemand ter wereld kan mij dwingen mijn geloof af te zweren, mijn leven te veranderen, en niemand kan mij uit de doden opwekken. Jezus is mijn koning en de koning van de hele aarde – gisteren, vandaag en voor altijd," reageerde de predikant in een brief.

Lees ook: Opgepakte Chinese dominee schrijft indrukwekkende brief: "Ik zal mij met vreugde onderwerpen aan Gods plan".

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify