foto

Mooi

20 december 2018 door Shehera Vega Sánchez

Ga het nieuwe jaar hoopvol tegemoet met deze mooie momenten uit 2018

Het is weer een roerig jaar geweest. Een jaar waarin ons klimaatprobleem enkel is verslechtert, politieke conflicten hebben gewoed en meerdere families huis en haard hebben moeten achterlaten vanwege oorlogen.

Toch is het aan de andere kant ook een jaar van duurzame ontwikkelingen geweest, mooie initiatieven en liefdevolle momenten. Vooral dat laatste wil Froot bewijzen met deze prachtige fotoserie.

De problemen in de wereld verdienen zeker onze aandacht. Soms mogen we echter ook ruimte maken om de goede gebeurtenissen van het afgelopen jaar te vieren. En dat lukt perfect met deze twaalf hoopvolle foto's uit 2018. Zo zal je het nieuwe jaar vol goede moed beginnen.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

In februari ontsnapte deze vrolijke koe, Hermien, uit een veewagen die op weg was naar het slachthuis. Hermien kreeg gratie en brengt nu haar pensioen door in Zandhuizen.

Oh, oh, wat was het de afgelopen jaren toch pijnlijk om onze oranje voetballers te zien worstelen op het voetbalveld. Geen WK, geen EK, maar dankzij nieuwe toppers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt gaat het Nederlands Elftal opnieuw mooie tijden tegemoet! Dankzij hun inzet plaatste Nederland zich dit jaar voor de finaleronde van de Nations League.

Geen bijzonder verhaal vol toeters en bellen. Gewoon twee mensen die samen de liefde vieren tijdens de Nationale dag van de Volksrepubliek China.

Het verwoeste Mosul is het afgelopen jaar weer tot bloei gekomen. In 2017 werd de Irakese stad heroverd van de Islamitische staat. Ondanks de verwoesting hebben de inwoners het dagelijkse leven rustig aan weer opgepakt. Deze student poseert op de 51e verjaardag van hun Universiteit.

Deze moeder en zoon leefden jarenlang gescheiden, nadat ze bruut uit elkaar werden gehaald tijdens de Koreaanse oorlog in de jaren 50. Hartverwarmend was dan ook het moment dat de Zuid-Koreaanse Lee Geum-Sum (92) haar Noord-Koreaanse zoon Lee-Sung-Chul (71) eindelijk weer in haar armen kon sluiten.

Ali Kamer kust zijn paard. De 50-jarige paardenfokker uit een klein dorp in Turkije heeft zeker 350 paarden. Dankzij het geld dat toeristen betalen om met hem en zijn paarden op de foto te gaan, kan hij zijn prachtige dieren onderhouden.

Wat hebben we toch mogen genieten van een warme zomer. Deze multiculturele dansgroep vondt het echter iets te heet en besloot zich af te koelen in een fontein in Parijs.

Zelfs de modewereld begint steeds meer milieubewust te worden. Dat bewijzen deze modellen van het evenement Fashion for Sustainable Future in Kenia. Alledrie dragen ze prachtige gewaden die biologisch afbreekbaar zijn.

In 2018 werd er een fotoshoot gemaakt om de bijzondere vriendschap tussen hond Dost en gans Zincir te vieren. De twee besties groeiden samen op in Ankara en zijn hun hele leven al onafscheidelijk.

Met alle commotie rondom de Brexit heeft de Londense bevolking het zeker niet makkelijk gehad het afgelopen jaar. Daar besloot kunstenares Anya Hindmarch iets aan te doen. Haar 'Chubby Hearts Over London' project is een liefdesbrief aan de inwoners van de stad.

De tweejarige Souhail rijdt in zijn elektrische auto naar een operatie toe in het Valenciennes Ziekenhuis in Valenciennes. De auto was een donatie van de voetbalclub Valenciennes FC. Uit onderzoek blijkt namelijk dat deze stoere bak de stress van kinderen vermindert voor hun operatie.

Foto's: Froot


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify