Noord-Korea

Nieuws

03 januari 2019 door Dirk van Genderen | CBN News

Vernon gaat met Bijbels naar de Noord-Koreaanse grens en hoort tragische verhalen

Vernon Brewer gaat af en toe naar de grens met Noord-Korea. Hij weet wegen om Bijbels in Noord-Korea te krijgen, bij Noord-Koreaanse christenen. "Ze vragen erom en ze beseffen wat de consequenties kunnen zijn. Maar dat hebben ze ervoor over, omdat ze de Heere Jezus beter willen leren kennen."

Hij heeft al veel tragische verhalen over vervolging van Noord-Koreaanse christenen gehoord. Hij vertelt over iemand, die hij Eun noemt, wat niet zijn werkelijke naam is.
"Toen Eun jong was en op school zat, kregen ze op een avond geen huiswerk mee, maar wel een huiswerkopdracht. Ze moesten op zoek gaan naar een speciaal boek. ’Meestal ziet het er zwart uit,’ zei de juf. ’Het ligt ergens verborgen, maar je vader en je moeder lezen het als jij op bed ligt. Zoek dat boek op, neem het morgen mee, dan zullen jullie worden beloond’."

Eun vond de Bijbel en nam het de volgende ochtend mee naar school. Hij kreeg een speciale beloning, evenals veertien andere kinderen die ook de Bijbel van hun ouders hadden ontdekt en meegebracht.
Toen Eun en die andere kinderen ’s avonds thuiskwamen, waren al hun ouders verdwenen. Ze zagen hen nooit meer terug.

Later hoorde Eun het Evangelie zelf en kwam ook tot geloof in de Heere Jezus. Hij beseft wat het zijn ouders heeft gekost en wat het hem ook kan kosten: zijn leven.

Noord-Koreaanse christenen delen de Bijbel vaak met familie en vrienden van wie ze zeker weten dat ze ook christen zijn. Ook schrijven ze vaak de Bijbel over om zo ook zelf een Bijbel te hebben of weg te geven aan anderen.

Dit verhaal verscheen via CBN News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify