homo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 december 2018 door Jeffrey Schipper

Nieuwe website voor jonge christenhomo’s

Christenen die te maken hebben met homoseksuele gevoelens of met genderdysforie kunnen vanaf nu terecht op een nieuwe website: www.vernieuwd.com. In de zoektocht naar een begaanbaar pad bij de navolging van Jezus Christus wil deze jonge beweging in de eerste plaats mensen terzijde staan die daar zelf mee te maken hebben.

Het team achter Vernieuwd is samengesteld uit mensen van verschillende kerkelijke achtergronden. Het grote raakvlak is dat zij allen zeggen ‘te houden van God, mensen en de Bijbel’. Maar ook dat zij zelf te maken hebben met homoseksualiteit. Hetzij dat ze zelf die gevoelens hebben, hetzij dat ze daar van dichtbij mee te maken hebben. Vanuit deze ‘ervaringsdeskundigheid’ wordt op de site een groot aantal vragen beantwoord. Het laatste onderdeel van die Q&A is bedoeld voor mensen die – op welke manier dan ook – betrokken (willen) zijn bij de worsteling van bijvoorbeeld een familielid of kerkgenoot.

Een belangrijk deel van de site vormen ook de korte video’s van mannen en vrouwen van diverse leeftijden, die hun eigen boeiende verhaal vertellen over hun weg met God en hun homoseksuele gevoelens. Ook staat er een indrukwekkend wat langer getuigenis van Keesjan, een Nederlandse dertiger.

De site ook is bedoeld voor kerkelijk leiders, pastoraal werkers, en hen die zich, los van een functie, in deze materie van homoseksualiteit en genderdysforie willen verdiepen. Daarom zijn er ook citaten, korte filmpjes en verwijzingen naar boeken opgenomen van – veelal internationaal erkende – christelijke sprekers en schrijvers.

Al met al lijkt de boodschap van deze site een positief antwoord op de vraag of het eigenlijk wel mogelijk is Jezus te volgen, terwijl je te maken hebt met deze sterke gevoelens: Ja, er is een begaanbaar pad, en zelfs een pad waarop ‘jij, hij of zij’ kan floreren! De makers van de site noemen dit Een derde weg. Die weg heeft alles te maken met een leven in overgave, in verbondenheid met Jezus èn met andere gelovigen. Het Bijbelse ‘verhaal’ is volgens deze site goed en geloofwaardig.

Klik hier om de website te bezoeken.

Reacties

@Herman Degenhart. Ga eens kijken op de website. Het gaat over mensen die gekocht zijn met het bloed van Jezus en die geen seksuele relatie willen aangaan. Soms met vallen en opstaan. De reactie van hierboven daar schrik ik pas van als Christen. Ook als de website anders bedoeld was. We mogen Jezus reflecteren doormiddel van Gods Liefde en dan zul je zien dat alles anders kan worden.
@ Herman Degenhart.

Ga maar eens kijken op de website en dan zou je kunnen zien dat ook deze mensen onze broeders en zusters zijn. We mogen niet beslissen wie wel en wie niet goedgekeurd wordt. Als ze in Jezus opstanding geloven behoren ze Jezus toe en gaat hij aan het werk met het hart van ieder zondaar.Niet alleen met mensen die een andere geaardheid hebben. Nogmaals het is niet aan ons om te oordelen maar om de liefde van de Vader te reflecteren. Zodat mensen weten wie onze God is en mensen tot Jezus komen. Gezegende kerst hierbij ook.

J
wat een opluchting!

CIP kan nu verder over dit onderwerp zwijgen en het aan deskundigen overlaten.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.