Hoornbeeck College

Nieuws

19 december 2018 door Hoornbeeck College

Hoornbeeck College voor de tiende keer beste ROC van Nederland

Deze week meldde De Keuzegids dat het Hoornbeeck College voor de tiende keer de eerste plek inneemt op de lijst van beste ROC‘s in Nederland. Alle ROC’s in Nederland zijn door de gids beoordeeld op basis van onafhankelijk onderzoek.

Het is de tiende keer dat het Hoornbeeck College de eerste plaats behaalt. Het Hoornbeeck College scoort goed op het gebied van studenttevredenheid en heeft een minimale vroegtijdige uitstroom. Ook de Onderwijsinspectie is erg tevreden.

Drs. W.J. de Potter, voorzitter van het College van Bestuur, reageert dankbaar: “Alweer, de tiende keer. Het feit dat een onafhankelijke organisatie ons beoordeelt als beste ROC doet ons goed. We zien het als waardering voor onze medewerkers en studenten. Daarnaast: we zijn een christelijkreformatorisch ROC en geloven dat we prestaties niet aan onszelf te danken hebben, maar aan God. Het is onze overtuiging dat we het afgelopen jaar de kracht hebben gekregen en dat onze inspanningen zijn gezegend.”

Het Hoornbeeck College leunt met dit predicaat niet achterover maar blijft ontwikkelen. De Potter: “Onze achterban vraagt onderwijs met een Bijbelse grondslag, een goede school, maar ook een school met een breed onderwijsaanbod. Vorig jaar zijn er nieuwe opleidingen gestart, komend jaar weer. We willen onze studenten veel meegeven, zodat ze als christelijke beroepsbeoefenaars hun werk goed kunnen doen.” Het Hoornbeeck College investeert bijvoorbeeld in de samenwerking met de zorg en het bedrijfsleven: “Als school moeten we een antenne hebben voor ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden. Waar dat vanuit onze identiteit kan, willen we een samenwerking met bedrijven aangaan.”

Het Hoornbeeck College heeft locaties in Amersfoort, Rotterdam, Gouda, Goes, Apeldoorn en Kampen. Daarnaast zijn er nog dependances in Gorinchem en Hoevelaken. Er studeren ongeveer 7.000 studenten die reformatorisch onderwijs volgen in de richtingen Zorg & Welzijn, Techniek&ICT, Dienstverlening en Economie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify