IJssel

Nieuws

19 december 2018 door Redactie

Zoon van overleden verkeersregelaar: 'Mijn vader is een held'

De 51-jarige Rotterdammer Salih Uğur Papadoğan probeerde deze week tevergeefs een vrouw te redden die met haar auto in de IJssel terecht was gekomen. Zijn familie is verscheurd door het verdriet. "Maar we zijn trots op hem", zegt de 31-jarige zoon Ufuk tegen het Algemeen Dagblad.

"We zijn er allemaal kapot van. Hij sprong in het water om een vrouw te redden, maar kreeg hierbij een hartstilstand. Waarschijnlijk door het koude water."

Zonder aarzeling
Hoe het kon gebeuren, is nog niet duidelijk, schrijft het AD, maar op de Groenedijk in Capelle aan den IJssel reed een 75-jarige vrouw het water in. Papadoğan was als verkeersregelaar aan het werk op de dijk, want door asfalteringswerkzaamheden was een stuk van de weg afgesloten. Hij aarzelde geen moment, trok zijn jas uit, legde die in het gras en sprong in het water. Pas uren later werd zijn lichaam gevonden. 

"Het is typisch iets voor mijn vader om te doen. Hij stond altijd klaar voor een ander en heeft ons geleerd om altijd te delen en je in te zetten voor andere mensen. Hij was een hele lieve vader. Een supervent. De liefste vader van allemaal en hij heeft altijd goed voor ons gezorgd."

Het lot
"Ik ben trots op hem. Ik vind het goed dat hij die mevrouw achterna is gesprongen. De wereld heeft zulke mensen nodig. Hij had de vrouw ook kunnen redden. Het is helaas anders afgelopen. Dat is het lot."


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify