Mooi

19 december 2018 door Shehera Vega Sánchez

Moeder vindt man terug die het leven van haar 5-jarige dochter redde

Vijftien jaar geleden gaf een wanhopige Zee Sesay haar dochter mee aan een onbekende Amerikaan. Haar dochter verkeerde in Sierra Leone in groot gevaar en moest zo snel mogelijk het land verlaten. Gelukkig hielp de onbekende samaritaan de bange moeder uit de brand. Na een jarenlange zoektocht heeft Zee haar redder gevonden, zo meldt de Daily Mail.

Leven of dood
Zee Sesay woonde in Sierra Leone toen haar dochter plots terug naar de Verenigde Staten moest. Hoewel de moeder niet veel kwijt wil over de situatie legde haar dochter, Maya, op Twitter uit dat het een kwestie van leven of dood was.

Sesay nam haar dochter mee naar de luchthaven en vroeg bij alle reisagenten of ze iemand aan konden wijzen die ook naar de VS vloog. Hoewel de meesten geen gegevens vrij wilden geven van de passagiers, gaf één van hen stiekem een knikje richting een Amerikaanse man. Sesay klampte hem wanhopig aan en vroeg hem haar dochter mee te nemen naar de VS.

VN-tribunaal
De man, Tom Perriello, werkte voor het VN-tribunaal en wist dat de zaken in Sierra Leone niet altijd volgens de regels verliepen. Ook realiseerde hij zich dat het jonge meisje in gevaar moest zijn als haar moeder deze wanhopige poging deed om haar het land uit te krijgen. Hij besloot dan ook om het 5-jarige meisje mee te nemen op zijn reis. Haar moeder bleef alleen achter.

'Maya had een team van beschermengelen die dag, zodat ze veilig terug kon keren naar huis'

"Ik zwaaide ze uit, bleef achter op het vliegveld en realiseerde mij niet eens dat ik mijn kind net had meegegeven aan een vreemde", vertelt Sesay. "Maya had een tasje bij waar haar Amerikaanse paspoort in zat en de contactinformatie van haar oma. Dat was alles."

Beschermengel
De kleine Maya was compleet overstuur tijdens de reis, maar dankzij wat slaapliedjes van Tom en een team van lieve stewardessen kwam ze veilig aan op het vliegveld van Virginia. Hier stond haar oma al voor haar klaar.

Tom: "Maya had een team van beschermengelen die dag, die ervoor zorgden dat ze veilig terug kon keren naar huis."

Hereniging
Maya rende bij aankomst meteen op haar grootmoeder af en Tom besloot zijn eigen reis te vervolgen. "Ik wilde de hereniging niet verstoren. Ik besefte dat die reis ging over de liefde en de banden tussen kind, moeder en grootmoeder: zelf was ik op weg om mijn eigen moeder te gaan troosten met het verlies van haar fantastische moeder."

'ik wist niet goed wat voor een wereld dit is, maar ik had geluk met tom'

Jaren verstreken en het leek het einde van een mooi verhaal. Tot Sesay op bezoek ging bij een neef die werkt voor de Verenigde Naties in Afrika. Tijdens de visite vroeg hij haar of ze ooit had gehoord van Tom Perrielo, de man die ooit een onbekend meisje uit Sierra Leone had meegenomen op een vlucht. Sesay wist dat dit geen toeval kon zijn.

Geluk
Na wat speurwerk kwam ze in contact met haar redder in nood. Na al die jaren kon de moeder eindelijk vertellen wat haar beweegredenen waren geweest voor haar actie. "Ik was jong en ik wist niet goed wat voor een wereld dit is", legde ze uit. "Ik had geluk met Tom. Ik zou zoiets nooit meer doen."

En wat haar dochter betreft? Die is enkel dankbaar dat Tom haar leven heeft gered.

'Hij hoefde mij niet te helpen, hij was het niet aan mij verschuldigd'

Dankbaar
"Mijn moeder mailde hem en deze man herinnerde zich alles nog. Hij zegt nooit vergeten te zijn hoe hij liedjes voor mij heeft gezongen zodat ik niet huilde", vertelt de inmiddels 20-jarige Maya op Twitter. "Er is een enorme kans dat ik hier vandaag de dag niet zou zijn geweest als deze man mij niet had geholpen. Het is zo bijzonder dat we hem na vijftien jaar hebben gebonden. Ik heb zo vaak aan hem gedacht."

"Hij hoefde mij niet te helpen, hij was het niet aan mij verschuldigd. Toch deed hij zijn best voor een meisje dat hij niet eens kende. Ik ben hem zeer dankbaar!"


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify