Sebastiaan van Wessem

Nieuws

19 december 2018 door Jeffrey Schipper

Voorganger waarschuwt tegen christenen die via Facebook valse leer verspreiden

"Misschien heb jij ook al vriendschapsverzoeken gekregen van iemand met een Chinese naam en allerlei schilderachtige plaatjes op hun profiel. Wees gewaarschuwd voor hun valse leer!," maakt Sebastiaan van Wessem, voorganger van Thousand Hills in Hilversum en Huizen, duidelijk op zijn Facebookpagina.

Van Wessem wijst op een religieuze beweging uit China: de Kerk van de Almachtige God. Via Facebook verspreidt deze groep de boodschap dat Jezus al in 1991 is teruggekeerd op aarde in het lichaam van een Chinese vrouw. Karin Krijnen van het Meldpunt Sektesignaal doet sinds september onderzoek naar de Kerk van de Almachtige God en noemt het een groep met sektarische elementen. Bij Groot Nieuws Radio vertelde zij dat er "bedrieglijke en misleidende wervingsmethoden" worden gebruikt. 

"Ze proberen door middel van vrienden te worden met leiders betrouwbaar over te komen," voegt Van Wessem toe. "Wees gewaarschuwd voor hun valse leer! Hier een stuk met meer informatie over wat ze geloven en hoe dat in strijd is met een geloof gegrondvest in de Bijbel."

Klik hier om de Groot Nieuws Radio-uitzending over deze omstreden beweging terug te luisteren.

Reacties

Ik heb zeker al 20 profielen van die Chinezen geblokkeerd!! Ze komen steeds weer terug onder een andere naam. Overigens zijn er veel meer valse leringen actief op Facebook waaronder preterisme en anderen. Preterisme is er op gebaseerd, dat Jezus Christus in het jaar 70 al terug is gekomen en ALLE profetieën al zijn vervuld en wij nu in het vrederijk leven. Dan heb je ook nog mensen, die menen de wet te moeten houden.
REAGEER
T
Dit klopt helemaal. Ik was er eerder bijna ingetrapt, maar heb mij daar spoedig van af gemaakt. De waarschuwing is terecht naar mijn mening.
REAGEER
E
Zouden ze ook onder nieuwe Christenen in China opereren in opdracht van hun overheid? Om het ware Christendom te breken/wreken? Zou best kunnen!

REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify