protestantse kerk in Drachten

Nieuws

19 december 2018 door Nieuwsuur

Nieuwsuur: Wat zijn de christelijke normen en waarden eigenlijk?

Aan de vooravond van kerst verdiept Nieuwsuur zich in de positie van christenen in Nederland. In deze aflevering: de christelijke normen en waarden. In de politiek gaat het daar nogal eens over, maar wat zijn die normen en waarden volgens christenen zelf?

Iedere dinsdagochtend zijn illegalen welkom bij de protestantse kerk in Drachten, merkt Nieuwsuur op. Op het inloopspreekuur van de vluchtelingenwerkgroep kunnen ze terecht voor een luisterend oor, advies en een keer per maand een beetje leefgeld. "Het belangrijkste christelijke gebod is dat je God boven alles zult liefhebben en je naasten als jezelf, daar komt die drive vandaan", zegt voorzitter Harm Klein Ikkink. 

"Wij bidden u: wees met de vluchtelingen in ons land. Dat we niet te snel roepen dat dit ons land is, maar dat we leren zingen: de aarde en haar volheid zijn des Heren Koninklijk domein", spreekt predikant Jurgen van den Herik in de protestantse kerk in Drachten de aanwezigen toe. "De opdracht van de gemeente is te laten zien hoe God de God kan zijn van alle volkeren."

Bekijk het volledige fragment en klik hier voor andere Nieuwsuur-afleveringen over christelijk Nederland:

Reacties

Er bestaan helaas een heleboel medechristenen die hun Nederlandse naaste laten barsten om zich alleen maar te bekommeren om vreemdelingen. Die denken dat God geen volken met politieke en economische zelfbeschikking wil en daarom de belangen van hun eigen volk verkwanselen. Maar als er vele verschillende autonome volken in al hun kleurenpracht mogen leven in hun eigen woongebied, verrijkt dat juist de mensheid tot eer van God.
Kees,

Je analyse is a shot in bull's eye!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify