Palestijnen

Nieuws

19 december 2018 door Christenen voor Israël

Hamasleider roept op tot guerillaoorlog tegen Israël

Door aanslagen vielen vorige week in Israël drie doden en ten minste 9 gewonden. Ishmail Haniyeh, het hoofd van het politieke bureau van Hamas, zei dat hij trots was op het feit dat Hamas orders had gegeven om de aanslagen uit te voeren, meldt Christenen voor Israël. In de nasleep van de aanslagen wordt vanuit Hamas-kringen opgeroepen tot een guerillaoorlog tegen Israël.

Tijdens de demonstratie, die werd bijgewoond door een half miljoen Palestijnse Arabieren en waarbij Hamas nieuwe raketten toonde, zei Haniyeh het volgende: “Ik zal reageren op de Zionisten die zeggen dat wat op de Westelijke Jordaanoever (Judea en Samaria) gebeurt gebaseerd is op orders en arrangementen vanuit Gaza. Dit is een beschuldiging die wij niet ontkennen omdat het bron van trots is voor ons allen.”

Khaled Mashal, leider van de Syrische Hamas-tak, zei tijdens een interview met het tv station Al-Jazeera dat gebaseerd wat geschreven staat in de Koran de Palestijnse Arabieren in Judea en Samaria de verplichting hadden om zich bezig te houden met “Jihad, verzet en zelfverdediging” en dat dit “de essentie van het leven” is.

Hij gaf ook aan hoe dit gedaan zou moeten worden. De Palestijnse groeperingen in Judea en Samaria zouden zich tot guerillatactieken moeten wenden omdat het bergachtige landschap zich daar goed voor leent. Mashal beweerde dat deze tactieken hadden geleid tot de IsraÑ‘lische terugtrekking uit Libanon (2000) en uit Gaza (2005) en dat zijn beweging zich nu voorbereidde op “heroisch verzet” dat IsraÑ‘l zou verdrijven uit Jeruzalem, Judea en Samaria.

Het Israëlische leger IDF voerde vorige week verschillende acties uit in Ramallah waar de Hamasterreurcel zich had gevestigd en arresteerde tenminste vier verdachten terwijl een vijfde, Hamaslid Salih Omar Barghouti, werd doodgeschoten toen hij zijn wapen gebruikte bij een poging om te ontsnappen.

Lees hier meer op de site van Christenen voor Israël.

Reacties

Hamas komt voort uit de Moslimbroeders........., verder commentaar lijkt me overbodig, daar het voortkomt uit islam........

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify