Kinga Bán

God

19 december 2018 door Jeffrey Schipper

Kinga Bán: "Als ik moet stoppen, moet God dat veel duidelijker zeggen"

"Mensen zeggen weleens: 'Moet je niet stoppen, moet je niet lekker thuis zijn met je kinderen?' Als ik moet stoppen, moet God dat veel duidelijker zeggen," zegt Kinga Bán aanstaande zaterdag in het EO-programma Onderweg.

Zes jaar geleden werd bij de zangeres borstkanker geconstateerd. Vanwege haar ziekte stopte Kinga bij Sela en sindsdien doet ze alleen solo-optredens. Eerder dit jaar werd haar concertreeks nog uitgesteld wegens uitzaaiingen, maar de moedige vrouw gaat gewoon door. Onlangs begon ze de nieuwe concertreeks Petrus. Een van de rode draden door het programma is Petrus, een van Kinga's favoriete bijbelfiguren. Veel nieuwe liedjes gaan direct of indirect over hem, waarmee Kinga graag een inkijkje geeft in de Petrus die zij heeft leren kennen.

In gesprek met de EO vertelt Kinga: "Mensen zeggen weleens: 'Moet je niet stoppen, moet je niet lekker thuis zijn met je kinderen?' Maar ik ben de hele week bij mijn kinderen. Als ik zing, is dat één zaterdag. Mensen begrijpen niet helemaal hoe het in elkaar zit en wat dat ook juist voor ons thuis betekent als ik zing. Dat is juist iets heel positiefs. Het is voor de kinderen ook goed als zij zien dat ik iets doe en niet alsmaar hoef te liggen. Als ik moet stoppen, moet God dat veel duidelijker zeggen."

Beluister het volledige interview:

CIP.nl sprak eerder dit jaar met Kinga Bán. Lees: "Het enige dat telt is vandaag".

Lees hier meer op de site van de EO.

Foto: Facebook/Kinga Bán

Reacties

A
Lieve zus Kinga, God gaf, geeft, en zal je Zijn Kracht geven om voor Hem te zingen: Zijn loflied DOOR jou heen tot eer van Jezus, halleluja.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify