Dolf van de Vegte
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 december 2018 door Jeffrey Schipper

Ernstig zieke Dolf van de Vegte: "Wereldwijd wordt voor mij gebeden"

"We zijn bij Jan Zijlstra geweest; in die dienst is speciaal voor de alvleesklier gebeden. Toen we daarna naar het ziekenhuis gingen, raakten we in een juichstemming, want er leek niets meer te zitten op die plek. Dat bleek later toch niet zo te zijn," vertelt Dolf van de Vegte in gesprek met EO Visie. "Wereldwijd wordt voor mij gebeden."

Begin dit jaar bleek uit darmonderzoek dat er een kwaadaardige tumor in de darmen zit. Ook zijn er uitzaaiingen gevonden in lever en rugwervel. De eerste uitslag kreeg hij door op 30 mei, zei hij eerder in gesprek met CIP.nl. “Dat was in de ochtend. Het grappige was dat ik een uur later in de studio zat met pastor Jan Zijlstra om het programma ‘Op zoek naar een wonder’ te presenteren. Die timing. Dat had ik niet verwacht.”

In EO Visie voegt hij toe: "We hopen allemaal op het beste. Maar wat is dat? Of het is genezing, zodat we hem nog een poosje bij ons mogen hebben, of de Heer haalt hem thuis. In beide gevallen is het goed." Hij haalt steun uit Psalm 57. "Als de pijn ’s nachts hevig is, strijd ik met deze psalm in het gebed. ‘U heeft beloofd dat ik bij U mag schuilen, maar laat dit onheil snel voorbijgaan.’"

"Artsen gaven me hooguit een paar maanden en nu ben ik al bijna een jaar verder." Lees hier het volledige interview met Dolf van der Vegte. Lees ook het CIP-interview: "We strijden tegen het kwaad in mijn lichaam".

Reacties

In 2014 werd bij mij darmkanker vastgesteld en meen mee te mogen praten en denken!

Mogelijk is Dolf al reeds deelgenoot van de genezing die de met uitzaaiingen uitbehandelde Dominee Tiem Meijer uit Werkendam ontving in de Helioskliniek in Huls (Duitsland). Zowel de oncologen uit het Beatrixziekenhuis te Gorkum, als de oncologen bij een second opinion in het Antoniusziekenhuis te Nieuwengein stelden unaniem vast dat patiënt Meijer nog drie tot zes maanden te leven had.Na afscheid genomen te hebben van de Gemeente waar hij voorganger was en verhuisden naar het dorp van zijn echtgenote om daar te sterven en te worden begraven, trof deze een artikel aan via zijn brievenbus van een christenbroeder die op zijn hart had zonder hem te kennen, deze te wijzen op het succesvolle genezings percentage van uitbehandelde tumor patiënten in genoemde kliniek. Nu thans na enkele jaren staat deze predikant blijmoedig en dankbaar op de kansel. Dit is bekend bij CIP en het Reformatorisch dagblad. Wij bidden voor Dolf!Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.