verwarde man

Nieuws

18 december 2018 door CIDI

Extreemrechtse antisemiet op de Dam: burgemeester Halsema ontvangt open brief

Naar aanleiding van het zoveelste antisemitische incident op de Dam, hebben het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) en het Centraal Joods Overleg (CJO) een open brief gestuurd naar de burgemeester van Amsterdam Femke Halsema, laat het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) weten.

"Jezus Christus heeft de Joden vervloekt en nu zijn wij christenen het volk van God. Jullie (Joden, red.) hebben Hem aan het kruis genageld," liet de antisemiet weten. Het CIDI en CJO schrijven: 'De man in kwestie nam deel aan een pro-Palestina demonstratie die regelmatig plaatsvindt op dezelfde locatie. Op deze wijze hebben de demonstraties echter niets te maken met het Palestijnse volk of haar rechten; er komen mensen op af die vooral uit zijn op het zaaien van haat. Alleen al de afgelopen weken zijn de demonstraties gepaard gegaan met oproepen tot geweld, verschillende antisemitische uitingen en conflicten met omstanders. Het incident van afgelopen zaterdag laat eens te meer zien dat dit soort op Israël gerichte demonstraties antisemitische haatspraak kunnen aantrekken en aanmoedigen.

Wij vinden dit, zeker bij het Nationaal Monument ter nagedachtenis van de Tweede Wereldoorlog, volstrekt onaanvaardbaar. Het is kwetsend voor allen die een vrij en veilig land voorstaan, waar discriminatie en haat na de Tweede Wereldoorlog zouden moeten zijn uitgebannen. Dit geldt voor alle Nederlanders en voor de Joodse gemeenschap in het bijzonder.'

Lees hier de volledige open brief en klik hier om het videofragment te bekijken waarop de antisemiet te zien is.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify