China politie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 december 2018 door Jeffrey Schipper

Opgepakte Chinese dominee schrijft indrukwekkende brief: "Ik zal mij met vreugde onderwerpen aan Gods plan"

"Ware hoop en een volmaakte samenleving worden nooit gevonden in de verandering van een aardse instelling of van een cultuur, maar alleen in de genadige vergeving van onze zonden door Jezus Christus." Dit schrijft dominee Wang Yi volgens het Nederlands Dagblad in een brief de oppermachtige commu­nistische partij in China.

Onlangs werd de predikant met zijn vrouw opgepakt in de stad Chengdu. Bij de inval in de Early Rain Church werden meer dan honderd gelovigen gearresteerd. Van een incident is geen sprake. De Chinese overheid heeft een vijfjarenplan opgesteld om het christendom beter verenigbaar te maken met het socialisme. Daarvoor zal een ‘herschrijving’ van de Bijbel plaatsvinden. Het harde optreden tegen religie heeft in China veel huiskerken afgebroken. Duizenden kruizen uit landelijke kerken zijn verwijderd. 

"Als voorganger van een christelijke kerk moet ik deze goddeloosheid openlijk en ernstig veroordelen," schrijft de predikant in de brief. Hij wil ongehoorzaam zijn aan menselijke wetten die niet aan de Bijbel zijn onderworpen. Christenvervolging is volgens hem het meest afschuwelijke kwaad van de Chinese regering. "Er is geen grotere verdorvenheid in de wereld dan mensen te verhinderen tot Jezus te komen."

Wang: "Niemand ter wereld kan mij dwingen mijn geloof af te zweren, mijn leven te veranderen, en niemand kan mij uit de doden opwekken. Jezus is mijn koning en de koning van de hele aarde – gisteren, vandaag en voor altijd. (...) Ik zal mij met vreugde onderwerpen aan Gods plan."

Lees hier meer in het Nederlands Dagblad.

Reacties

J
Maar als het ons uitkomt kopen we wel heel China leeg...
Jaap Cammeraat: wat bedoel je daar mee? Waar zit de link met het bericht in kwestie?

Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.