barmhartige Samaritanen

Dagelijks leven

19 december 2018 door Louis Pool, Hart voor Kinderen

Op zoek naar Samaritanen, bij voorkeur barmhartige

In de Bijbel wijst Jezus de Samaritaan aan als de ware naaste. Hij was de enige die omzag naar de beroofde man die halfdood langs de weg lag, hem verbond en zijn wonden verzorgde. De volgende vraag blijft voor ons mensen iedere dag actueel: voor wie kan ik de barmhartige Samaritaan zijn?

Hart voor Kinderen wil wereldwijd verlaten en kwetsbare kinderen in moeilijke levensomstandigheden kansen bieden op een beter leven, door ontwikkelingshulp, opvang en onderwijs.

Aan het einde van dit jaar gedenken we met onze organisatie Hart voor Kinderen dat we ons tien jaar lang aangespoord hebben gevoeld om dakloze en kwetsbare kinderen te helpen. Kinderen, wier leefomstandigheden uiterst moeilijk waren. En waar we konden hebben we vele, vele kinderen dankzij de steun van vele donateurs (lees: Samaritanen) steun en een kans op een beter leven kunnen geven.

Wist u dat er in Zwitserland een groep mensen is die zichzelf de Berner Samariter noemen? En dat zij ieder jaar een prijs uitreiken aan hen die een bijzondere hulpdaad heeft verricht?
Dat wij als Hart voor Kinderen enige tijd geleden de Berner Samariterpreis in ontvangst mochten nemen?

In alle bescheidenheid: wat Hart voor Kinderen doet is niet om een prijs te winnen. Maar die groep Zwitserse Samaritanen heeft ons wel aan het denken gezet. Er zijn zoveel kinderen waar wij samen met u zorg voor zouden willen dragen. Voelt u zich geroepen zich aan te sluiten bij de Samaritanen? Klik dan hier.

Langs deze weg willen we al onze Barmhartige Samaritanen bedanken voor hun royale ondersteuning en dank u wel dat u met ons hebt willen omzien naar arme kinderen wereldwijd… Dank u wel!

Namens het bestuur van Hart voor Kinderen wensen we u en allen die u lief zijn hele gezegende kerstdagen toe.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify