René de Reuver

God

19 december 2018 door Jeffrey Schipper

Bekijk de kerstboodschap van PKN-scriba René de Reuver

"In onze samenleving waart een spook rond: het spook van de angst. Angst is als een veelkoppig monster. Je kunt het bestrijden en het monster een kop afslaan, maar voor je het weet groeit er weer een nieuwe kop aan," zegt ds. René de Reuver, scriba generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), in zijn kerstboodschap.

De Reuver: "Angst als een rode draad: wellicht herkent u het wel. Angst voor ziekte, voor gebrekkig ouder worden, voor verlies van grip op het leven. En denk ook eens aan de angst van kinderen in oorlogsgebieden, de angst van mensen die zo ten einde raad zijn dat ze alles achterlaten en op reis gaan om ergens anders een veilig heenkomen te zoeken. In een onbekende omgeving met onbekende mensen.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Maar er is een tegenverhaal: het tegenverhaal van kerst. Het verhaal van God die zegt: ‘Wees niet bang. Ik deel jouw leven, ik laat je niet aan je lot over. Ik word gelijk aan jou, om je perspectief te geven, om je te laten leven uit liefde.’ Dát is het tegenverhaal van kerst."

Bekijk de boodschap van De Reuver en lees hier zijn bijdrage op de website van de PKN:

Reacties

J
Ds. René de Reuver,

KERST gaat erover, dat

IK ---- een zondaar ben,

DAT het LOON van de zonde ---- de DOOD is

Dat er in MIJ van nature ---- NIETS goeds aanwezig is,

waarmee ik de HEERE zou kunnen behagen, vergeving krijgen voor mijn zonden.DAAROM

Bent UZELF naar de wereld gekomen: IMMANUEL = GOD MET ONS!

om MIJN ONBETAALBARE SCHULD aan U in te lossen

door als een SMETTELOOS OFFERLAM UW leven vrijwillig af te leggen

voor mij, de gehele mensheid van verleden, heden en toekomst.

Uw LICHT schijnt vanaf NU in de duistere wereld.
REAGEER
P
Mijnheer Dircks, Uw reactie lijkt op een preek van een orthodoxe predikant. Alles uit de Bijbel moet worden benoemd en geen aspect mag worden overgeslagen. Een kerstboodschap zoals deze is bedoeld voor iedereen, ook voor de grote groep mensen in ons land die aan uw reactie geen touw kunnen vastknopen. Mag ik u vragen om met die ogen nog eens opnieuw te kijken en te luisteren en vervolgens uw reacties op CIP te minderen en meer tijd te besteden aan die mensen die de Bijbel niet kennen? Gaat ongetwijfeld veel vruchtbaarder worden!
J
Hello Piet,

bedankt voor uw reactie en advies.

Als ik van Maastricht naar Groningen rij, moet ik de juiste wegen en afslagen kiezen, alle bruggen oversteken, hetzij pontjes nemen, anders kom ik er nooit!Ik zie uw opmerking mbt die orthodoxe predikant als "compliment". Dit is namelijk de bijbelse boodschap in een notedop, die mij als NIET christen recentelijk heeft overtuigd om mijn leven vanaf dat ogenblik in dienst van de Heere te stellen!

Wat is volgens u de "wijze les" die van deze Kerst boodschap aan een niet christen uitgaat?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify