Kees van der Staaij en Thierry Baudet

God

18 december 2018 door Jeffrey Schipper

Het cultuurchristendom van Thierry Baudet: een lege huls?

Thierry Baudet noemt zichzelf ‘cultuurchristen’. Tijdens de bijeenkomst legt hij uit wat hij daaronder verstaat: "Van der Staaij gelooft dat ‘het’ echt waar is, en ik zie het meer metaforisch," merkt columnist Lotfi El Hamid op in NRC Handelsblad naar aanleiding van het recente debat tussen Baudet en de SGP-leider.

Een uitnodiging van Van der Staaij om kerkdiensten te bezoeken en zich te laten inspireren door preken, wimpelde de Forum voor Democratie-leidsman af omdat vanaf de kansel vooral 'linkse zwetsverhalen' zouden klinken. El Hamid: "Wat Baudet dan wil horen van christelijke predikers werd tijdens de avond in Gouda verder niet duidelijk.

Je gaat je toch stiekem afvragen wat een cultuurchristen als Baudet had gedaan als twee rondzwervende oosterlingen, van wie één gesluierd en zwanger, wanhopig bij hem hadden aangeklopt voor een slaapplek."

Bekijk een samenvatting van het debat en lees de volledige column van El Hamid:

Reacties

T
Dag Hammarskjöld, de omgebrachte secretaris generaal van de V.N., las geregeld uit het boek:De navolging van Christus, van Thomas a Kempis. Na de Bijbel was het vele eeuwen het meest gelezen boek onder de christenen.Daar kan Baudet lezen hoe en waarom christenen de cultuur beinvloed hebben.
REAGEER
H
Ik kan Baudet de Noorderkerk in Amsterdam aanbevelen. Dat is vlak bij zijn woning en er worden beslist geen linkse zwetsverhalen verkocht.
REAGEER
E
Toch is een alliantie van rechts en christelijk wenselijk, want het is het minst slechte van alle alternatieven, en het is haalbaar.
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify