25-jarige Veronique

Nieuws

18 december 2018 door Redactie

De 25-jarige Veronique werd plotseling kaal door ziekte, maar haar pruik werd niet vergoed

In maart dit jaar begon de kerngezonde Veronique Pardoen (25) vanuit het niets last te krijgen van extreme haaruitval. Binnen 2 weken was er geen haar meer over. Ze vertelt haar verhaal bij Linda Meiden.

Na haar plotselinge haartuitval kreeg ze de diagnose alopecia. Sindsdien is haar leven ocmpleet veranderd. Na het interview in Linda Meiden heeft ze veel reacties ontvangen. "Het is echt heel bizar", vertelt Veronique als de Linda-redactie haar belt. "Meisjes die ook alopecia hebben, of het juist niet hebben, zeggen dat ze door mij meer van zichzelf zijn gaan houden. Dat is heel tof. Ik had natuurlijk wel verwacht dat er reacties zouden komen, maar niet in deze mate."

Compliment
"Zoveel mensen denken dat het kanker is. Met de interviews wilde ik het tegendeel bewijzen. Ik heb een kaartje gekregen met fanmail, en een ander meisje dat ook alopecia heeft, koos er – door mij –  voor om haar laatste plukken van haar hoofd te halen. Dus dat is wel een heel mooi compliment."

'Schaam je niet, praat erover en stop het vooral niet weg'

Haar pruik wordt door de zorgverzekering niet vergoed. Ze staat voor haar gevoel met haar rug tegen de muur. “Ik heb vanochtend mijn wenkbrauwen laten tatoeëren. Hartstikke mooi, maar ook dat wordt niet vergoed. Ik ben €400 kwijt. Ik heb dan nog de mazzel dat ik het voor mijn verjaardag kreeg. Het klinkt heel oneerbiedig, maar ze (de zorgverzekeringen, red) houden geen rekening met mijn ziekte."

Crowdfunding
Om zichzelf – en anderen – te helpen, is Veronique een crowdfunding gestart. "Voor in ieder geval een nieuwe pruik, van écht haar. Als dat goed gaat en er wordt meer opgehaald, dan ga ik ermee door, zodat ik niet alleen mezelf heb geholpen."

Ze heeft nog een laatste tip: "Schaam je niet, praat erover en stop het vooral niet weg."

Mocht je Veronique willen helpen aan een nieuwe pruik, kun je hier doneren.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify