Nieuws

18 december 2018 door Redactie

Max Lucado onthult seksueel misbruik bij christelijke #MeToo-top

Tijdens de evangelische #MeToo-top hebben vooraanstaande christenen gezegd niet alleen de kerk op de proef te willen stellen. Ze geloven ook dat de kerk een sleutelrol speelt bij het helpen van slachtoffers. Onder de aanwezigen waren onder andere Max Lucado en Beth Moore. Dat meldt Christianity Today

“Ik ben een overlevende”, zegt Moore. “Mijn huis was mijn onveilige plek. Mijn kerk was mijn haven.” Ze groeide op als slachtoffer van misbruik, maar ze is dankbaar dat ze naar de kerk kon om te ontsnappen. Achteraf wenste ze dat ze dat vaker had kunnen doen. 

'Mijn huis was mijn onveilige plek. Mijn kerk was mijn haven'

Nasleep
“Ik heb me vaak afgevraagd wat een verschil het zou hebben gemaakt als diezelfde haven niet alleen een plaats was om te verbergen, maar ook een plek om te genezen”, zei Moore tijdens de top die werd gehouden om de reactie van evangelische kerken op mishandeling aan te pakken in de nasleep van de bewegingen #MeToo en #ChurchToo. 

Diverse evangelische leiders onthulden dat ze het slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik of intimidatie. Zo ook de laatste spreker van de dag: Lucado. 

Op de lijst
"Mijn naam staat ook op de lijst van mensen die seksueel zijn misbruikt. Als jongeman, in mijn jeugd. Niet door een kerklid of een familielid, maar door een leider in de gemeente.” 

Het is de eerste keer dat de voorganger in Texas dit ooit publiekelijk heeft onthuld. 

Persoonlijke ervaring
Lucado zei ook dat hij de uitnodiging om te spreken op de conferentie accepteerde vanwege zijn persoonlijke ervaring. Hij begrijpt daarnaast ook dat "het hervinden van een balans, nadat hij door dit soort situaties is gegaan” moeilijk is. 

Lees het hele verhaal bij Christianity Today

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify