hervormde gemeente Sliedrecht

God

18 december 2018 door Jeffrey Schipper

Terugkijken: Nieuwsuur op bezoek bij hervormde gemeente Sliedrecht

"Het lijkt alsof je geen normen meer mag halen uit wat God zegt. Dat is niet meer van deze tijd," zegt Gerdien Braaksma, voorzitter van de vrouwenkring van de hervormde gemeente in Sliedrecht. Nieuwsuur onderzoekt in een zesdelige serie hoe christenen aankijken tegen een samenleving waaruit het geloof steeds meer lijkt te verdwijnen. Deze keer een portret op de BibleBelt.

Zondagavond op de Biblebelt is het tijd voor een studiegroepje. Jongeren van de Gereformeerde Bond in Sliedrecht komen bijeen om samen te bidden, de Bijbel te bestuderen én te zingen. Jongerenvoorzitter Dunsbergen merkt dat er in de kerk dingen worden gezegd die mensen niet meer makkelijk accepteren. Hij maakt zich inmiddels serieus zorgen. "Als je moskeeën gaat sluiten, dat vind ik beangstigend. Want wanneer zijn dan de kerken aan de beurt? Dan heb ik geen geloofsvrijheid meer."

Bekijk het fragment en bekijk hier eerdere Nieuwsuur-afleveringen over christenen in Nederland:

Reacties

D
Dit is een heerlijk getuigenis van jongeren en ouderen, die de Bijbel een warm hart toe dragen. Laat heel Nederland hiervan maar kennis nemen. "Laat je verrassen", aldus ds. v.d. Veen

REAGEER
Het is een respectvol ge-edit en verzorgd stukje televisie, een voice-over die het feitelijk houdt, een sceptische journalist die wat vraagt, maar de antwoorden worden helemaal getoond. Mooi dat ze toegang kregen tot iedereen, de jongerenbijeenkomst, de vrouwenbijeenkomst en de eredienst. Daar spreekt vertrouwen uit dat de leden van de gemeente goed kunnen vertellen hoe het zit, wat ze ook netjes hebben gedaan.
REAGEER
B
"er worden dingen in de kerk gezegd, die mensen niet meer zo makkelijk accepteren". Bedoeld genoemde jongerenvz. dit ivm met de volgende zin over "moskeeën sluiten?"

Zie de website van deze kerk: http://www.hervormdsliedrecht.nl

Uiteraard niets over islam, zoals bij geen enkele kerk of sjoel.

Laffe loosers als het gaat om islam als duisternis te ontmaskeren.

Maar verder een fijne gemeente van christen-lijken, uiteraard zonder Torapraktijk, zoals Yeshua dat leerde en voorleefde.

Shalom

Ben Kok (j-chr pastor)
Toon meer antwoorden (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify