Mooi

18 december 2018 door Redactie

Joke Alberts: "Als je lichaam niet meer kan, dan gaat het niet meer"

Volkszanger Koos Alberts overleed op 28 september van dit jaar. Na een relatie van meer dan vijftig jaar moest zijn grote liefde Joke daarna alleen verder. Een mooi gesprek bij RTL Late Night. "Het gaat goed met me, ik maak er wel wat van", zegt Joke in de uitzending.

Vooral na de dwarslaesie van Koos, was Joke zijn steun en toeverlaat. "Het is heel onverwacht gegaan. Hij had het zelf niet in de gaten. Hij heeft maar een halve nacht in de gaten gehad dat het niet goed ging. Alles wat mis kon gaan, ging mis. Alle complicaties die je kon krijgen, die heeft hij gehad."

Koos wilde het gewoon 'flikken'. "Hij dacht hij doet het gewoon. Maar als je lichaam het opgeeft, dan kan je wel willen, maar dan gaat het niet meer."

Joke was 51 jaar getrouwd met Koos. "Ik heb nog steeds het idee dat hij nog is.  Het hele huis ademt Koos. Er hangen gouden platen, zijn borstbeeld staat er, er hangen foto's en schilderijen aan de muur. Ik heb niet het idee dat hij weg is. Lijfelijk is hij natuurlijk niet meer aanwezig."

Bekijk het fragment bij RTL Late Night hier.


Vond je dit een mooi artikel? Dit artikel is powered by Bambr.
Klik hier om meer artikelen op Bambr.nl te lezen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify