verwarde man

Nieuws

17 december 2018 door Jeffrey Schipper

Jodenhater op de Dam: "Jezus Christus heeft de Joden vervloekt"

"Jezus Christus heeft de Joden vervloekt en nu zijn wij christenen het volk van God. Jullie (Joden, red.) hebben Hem aan het kruis genageld," aldus een antisemitische man in onderstaande video, gedeeld door het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). De video werd zaterdag gemaakt op de Dam in Amsterdam.

"De Joden zijn de vijand van alle mensen." De man verwijst naar 1 Tessalonicenzen 2:14-15, 'Want u, broeders, bent navolgers geworden van de gemeenten van God die in Judea zijn, in Christus Jezus, omdat ook u hetzelfde geleden hebt van uw eigen medeburgers als zij van de Joden, die zowel de Heere Jezus als hun eigen profeten hebben gedood en ons hebben vervolgd. Zij behagen God niet en zijn alle mensen vijandig gezind.'

De man die afgelopen zaterdag antisemitische uitingen deed op de Dam in Amsterdam is de extreemrechtse activist Finidi Fares uit Wageningen. "Verwerp de koosjer kapitalistische/socialistische hydra en omarm een derde positie", schrijft Finidi Fares op zijn Instagramprofiel. Op Facebook liket hij onder andere de NVU en Erkenbrand. CIDI doet aangifte tegen Fares.

Reacties

J
Verwarde man op de Dam? Volgens mij is hij goed bij zijn positieven, maar 'lijdt' hij aan een rechts-extremistische (lees antisemitische) kokervisie. Terecht dat CIDI aangifte doet tegen hem.
W
Precies, de man is geheel bij zijn positieven. Dit is een extreme uiting van superioriteitsgevoel van christenen t.o.v. de Joden, als gevolg van de vervangingstheologie, de kerk in de plaats van Israël. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw hadden we in christelijk Nederland de Goerees. Een echtpaar dat in Christelijk Nederland ook aan de weg timmerde met dezelfde boodschap. Zij zijn later veroordeeld door de rechtbank.
Een andere theologische fout is de opvatting dat het bloed van Jezus ooit iemand kan vervloeken. Hij was het perfecte offer waarvan het bloed altijd zegenend werkt, men wordt door Zijn bloed gereinigd. Dat geldt ook voor de Joden, die niet wisten wat ze deden, die woedend riepen "Laar Zijn bloed maar komen over ons en over onze kinderen" (Mattheus 27:25), want ze zullen bij de wederkomst door dat bloed gereinigd en geheiligd blijken te kunnen worden.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify