Ds. M. Messemaker

Nieuws

18 december 2018 door Reformatorische Omroep

Ds. Messemaker: "Israël verdient plek in Heidelbergse Catechismus"

"Israel verdient een plek in de Heidelbergse Catechismus. Maak er zondag 53 van." Dat zegt ds. M. Messemaker, predikant van de hervormde gemeente in Nijkerk, zaterdagavond in het programma Pastorale Vragen bij de Reformatorische Omroep.

In het radioprogramma worden brieven van luisteraars behandeld. Een 'echte refo-moeder' stelt in haar brief dat ze in de leerdiensten in haar kerkelijke gemeente thema's mist die "in onze belijdenisgeschriften weinig voorkomen." Ze noemt de plaats van Israel, aandacht voor de wederkomst, gevaren van de islam en de invloed van evangelicarisering.

Ds. Messemaker komt in samenspraak met ds. R. van de Kamp (hersteld hervormde gemeente Putten) tijdens het programma tot de gedachte om de Heidelberger uit te breiden. "Zondag 53 kan dan prima de plek van Israel beschrijven".

Klik hier om de uitzending terug te luisteren.

Reacties

T
Eens met deze dominee.
REAGEER
l
Zondag 53 is niet nodig. Lees je Bijbel en laat je inspireren door Zijn Geest, dan gaat er een wereld voor de Gemeente open. Israel is Gods uitverkoren volk, laat dat altijd het start punt zijn. Dan zal de God van Israel iedere zondag laten zien wat het plan met Israel en Zijn Gemeente is.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify