NET Foundation

Nieuws

17 december 2018 door NET Foundation

Koptische Kerk start samenwerking met NET Foundation

NET Foundation werkt aan een tweejarige opleiding over de Bijbel en de Vroege Kerk bedoeld voor koptische christenen. Midden-Oosten-coördinator Adriaan Verwijs kwam gisteren tot een akkoord met de Koptische Kerk.

De Koptische Kerk in Egypte gaat de opleiding van in totaal zeshonderd lessen aan zijn voorgangers aanbieden. De studie moet de kennis van de Bijbel en de Vroege Kerk verdiepen. Verwijs vindt het een voorrecht om betrokken te zijn bij voorgangers in het Midden-Oosten. "Het is een gebied met een rijke kerkgeschiedenis, maar ook van vervolging."

NET Foundation, een Nederlandse stichting die wereldwijd werkt aan toerusting van predikanten en voorgangers, wil helpen om de Bijbel beter te verstaan. "Koptische voorgangers zijn weliswaar vaak goed opgeleid, maar lang niet altijd theologisch onderlegd," zegt Verwijs. "Wie als tandarts of IT’er een roeping voelt om de kerk te dienen, wordt in korte tijd ingewijd in de liturgie en in het lezen van de Bijbel. Verder blijft de kerkelijke opleiding beperkt. Via dr. Jos Strengholt, die lang in Cairo woonde en werkte, kwam de vraag naar NET Foundation om deze lacune te vullen. Daaraan komen we graag tegemoet."

"Niet bang zijn," zegt kerkleider Thomas van Anafora als het gaat over terreuraanslagen. "Als we bang zijn, geven we wat terroristen willen. Dat zou een grote fout zijn. We behoeven geen angst te hebben, want we zijn veilig in Gods hand, hoe het ook gaat. In plaats van bang te zijn moeten we juist liefhebben en vergeven. Wie vertrouwen heeft, is daartoe in staat."

Kerkleider Thomas is blij met het werk van NET Foundation. "De Vroege Kerk helpt ons in de vragen en uitdagingen die vandaag op ons afkomen. Het kan het geloof en het concrete leven als christen in het Midden-Oosten versterken, om aanvallen te weerstaan."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify