gebed

God

12 februari 2019 door Dick van den Bos

Hoe het gebed van Ruben een Feyenoord-hooligan tot geloof bracht

Ruben de Jong woont in Rotterdam Charlois en kwam onder een onvervalste Feyenoord-supporter te wonen. Deze man zit bij de harde kern van de Rotterdamse voetbalclub. Ruben en zijn vrouw zijn drie maanden heel actief voor hem gaan bidden. "We baden: 'Heer, zorgt U ervoor dat deze man niet kan slapen - en dat hij een ontmoeting krijgt met U." Na drie maanden belde deze supporter bij Ruben aan...

Ruben vertelt in een video van Mozaïek0318 zijn getuigenis. Allereerst over zijn eigen verleden als Feyenoord-supporter. "Als je een echte supporter bent, dan ga je ervoor. Op elke schoolfoto had ik een Feyenoord-shirt aan. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. Die spelers zijn je helden."

"Bij Feyenoord begint de wedstrijd niet als de scheidsrechter fluit, maar als de hekken opengaan. Je wordt opgezogen in de atmosfeer. Ik denk dat voor heel veel Feyenoord-supporters het stadion de kerk is en Feyenoord is hun God. Voor mij was dat ook het geval, maar nu geloof ik in iets anders..."

Drie jaar geleden, op 15 oktober 2015 kreeg Ruben de sleutel van zijn nieuwe Rotterdamse woning. Charlois stond altijd bekend als een slechte wijk, dus Ruben moest erg wennen. Ruben nodigde zijn buren uit en op een gegeven moment kwamen ze bij hem over de vloer. Maar de bovenbuurman, Raymond, hield de boot af.

Brute baas
"Toen ik hem zag, besefte ik dat hij een echte brute baas is. Hij is een echte hooligan van Feyenoord, onderdeel van de harde kern. Ik snapte precies hoe hij leefde en wie zijn god was. Maar ik merkte op z'n plat Rotterdams dat als er niets gebeurt, dat hij naar de klote gaat."

"Ik geloof dat God mensen op je pad brengt om biddend voor te strijden. Toen zijn we letterlijk gaan bidden; 'Heer, zorg dat hij niet meer kan slapen, totdat hij Jezus leert kennen. Wilt U ervoor zorgen dat hij 's nachts wakker ligt en U te zien krijgt?' We hebben elke dag met geloof en verwachting gebeden."

Wakker
"Toen belde hij op een dag aan en vertelde hij: 'Ik val maar met de deur in huis, ik lig al drie maanden wakker en dan denk ik aan Jezus.' Het was zo bijzonder. Je bidt en gelooft, maar als het gebeurt, dan ben je wel heel verbaasd. Hij zei: 'Ik heb gelezen op internet dat Jezus jullie komt halen, maar wat gebeurt er met mij?'"

Ruben vertelde de man over de verloren zoon, die al het geld verbrast heeft. Toen vroeg hij aan Raymond: wat denk je dat God de Vader zei? Toen zei de supporter: 'Hij heeft hem vast verrot gescholden.' Ruben: "Toen hebben we verteld dat de Vader op de uitkijk stond en het beste gaf van hemzelf. Toen hebben we met de buurman gesproken en heeft hij zijn leven aan Jezus gegeven. We hebben ook gebeden dat hij de Heilige Geest mocht ontvangen in zijn leven. Later zei hij: 'Dat voelde alsof Jennifer Lopez mij belde en me verkering vroeg.' In de zomer van 2016 is de hooligan gedoopt.

Ruben: "Of je nou in Purmerend of in Rotterdam-Zuid woont, vraag de Vader onbeschaamd dat mensen Hem zullen ontmoeten."

Reacties

Prachtig, halleluja!
REAGEER
K
Schitterend! God is Goed!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify