Kees van der Staaij en Thierry Baudet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 december 2018 door Jeffrey Schipper

Terugkijken: Thierry Baudet vs. Kees van der Staaij in debat

Vuurwerk tijdens de eerste ‘Nacht van Gouda’. Thierry Baudet, fractievoorzitter van Forum voor Democratie, ging afgelopen vrijdag in debat met SGP-leider Kees van der Staaij. Wat is het verschil tussen christelijk geloof en cultuurchristendom, en hoe relevant is dat verschil voor de politiek? Hoe vertaal je de joods-christelijke traditie in de politiek van vandaag? Hoe ga je om met het onbehagen in de samenleving? 

Bekijk de samenvatting van het debat (gemaakt door het Reformatorisch Dagblad) en klik hier om het volledige debat terug te kijken:

Reacties

T
Het afleggen van ons eigen ego. Kijken naar Christus, daar gaat het om. Op zich is de politiek en de mensheid de oplossing; maar onze Herder, Jezus Christus.
T
Na mensheid moet NIET staan.
Een leuk debat tussen twee oppositieleiders. Ik denk dat Baudet het dichtst bij een juiste analyse zit met zijn stelling dat de politieke elite bezig is met de vernietiging van de Westerse beschaving. Bindend referendum, EU afschaffen en vervangen door iets beters, geen geld stoppen in energietransitie, allemaal dingen die mij wel aanstaan.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.