Algerije vlag

Nieuws

17 december 2018 door Open Doors

Vier Algerijnse christenen riskeren gevangenisstraf na organiseren kerkdienst

“Jullie hebben een moslim aangezet om van godsdienst te veranderen.” Dat kregen vier Algerijnse christenen vorige week in de rechtbank te horen. Ook hadden de christenen een kerkdienst gehouden, terwijl ze geen lid zijn van een geregistreerde kerk.

De aanklaagster is de vrouw van de man die tot geloof is gekomen. De christelijke familie had haar en haar man tegen elkaar opgezet, zei de vrouw. Ze gaf ook haar man aan, want “hij zette haar onder druk om ook christen te worden”.

Algerijnse christenen merken dat de vrijheid om hun geloof te belijden steeds minder wordt. Sommige bronnen wijzen erop dat de overheid een campagne is begonnen tegen kerken en daarmee tegen christenen. Acht kerken zijn het afgelopen jaar gesloten door de politie. Tientallen andere kerken kregen opdracht hun kerk te sluiten. Ook een christelijke boekenhandel en een dagcentrum voor christelijke kinderen moesten hun deuren sluiten.

Op eerste kerstdag doen de rechters een uitspraak. De vier christenen riskeren een gevangenisstraf van twee tot vijf jaar en een boete van rond de achtduizend euro.

Algerije bezet de 42e plaats op de Ranglijst Christenvervolging. Lees hier meer over de positie van christenen in het Noord-Afrikaanse land.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify