Hans Eschbach

God

17 december 2018 door Hans Eschbach

Zit ik opeens te janken

Ik houd daar niet van. Janken. Maar vandaag overkwam het me. Misschien wordt je door je ziekte emotioneler?

Ik las de Bijbel; het boek Openbaring. Een moeilijk boek: Waarom al dat geweld? Wanneer zal dat gebeuren? Duizend vragen. Maar vandaag las ik Openbaring 14: een hoofdstuk om op adem te komen. Daar wordt een nieuw lied gezongen, een eeuwig evangelie verkondigd en worden we uitgedaagd om vol te houden. Als wij standvastig zijn, ons houden aan Gods geboden en aan de trouw van Jezus, dan…. geldt ook voor ons de belofte van vs. 13:
‘Ik hoorde een stem uit de hemel zeggen: ‘Schrijf op’: ‘Gelukkig zijn zij de vanaf nu in verbondenheid met de Heer sterven.’ En de Geest beaamt: ‘Zij mogen uitrusten van hun inspanningen, want hun daden vergezellen hen.’

Ik had het nog maar net gelezen toen er gebeld werd en een vriendin van vroeger op de stoep stond. We hebben in het verleden mooie geloofsavonturen mogen meemaken, spraken daar samen over en toen zei ik: ‘Ik zat net in de Bijbel te lezen. In Openbaring 14: 13: zal ik het eens voorlezen? Halverwege schoot ik vol en liepen de tranen over mijn gezicht: wat een geweldige belofte, ook voor mij, ook voor jou! Jezus is onze Leidsman in het leven, maar Hij laat niet los bij het sterven! Sterven is: bij Jezus thuiskomen; uitrusten. Hij weet wat je gedaan hebt, Hij kent je. Hij houdt van je.

Ik moest denken aan een regel in een oud lied: ‘Al wat gedaan werd uit liefde voor Jezus, dat houdt zijn waarde en blijft eeuwig bestaan.’ Wij worden niet gered door onze goede daden. Dat is pure genade, die Jezus ons geeft. Maar God geniet van ons, als we ons inzetten voor Hem, voor Zijn Koninkrijk, voor mensen om ons heen. Hij ziet het, geniet ervan. Als we thuiskomen bij Hem is er vast een dik fotoalbum, dat we samen mogen bekijken: weet je nog wel… Onze daden worden door Hem niet vergeten. Hoe ziet jouw fotoalbum eruit? Misschien kun je er nog een paar mooie pagina’s bij maken?

Hans Eschbach heeft een inoperabele tumor aan de alvleesklier. Dankzij een goede palliatieve behandeling kan hij gedeeltelijk nog functioneren. "Met veel vreugde heb ik de HEER altijd mogen dienen. Nu mag ik mij voorbereiden op de reis naar het Vaderhuis," zei hij onlangs.

Reacties

D
Dank voor het delen br Hans!

Wanneer ik dit lees ontroert het mij, ook tranen. Of je emotioneler wordt door ziekte weet ik niet. Het wordt wel steeds helderder hoe bijzonder het is dat de Schepper deel van de schepping werd en onze Heiland is geworden. Dat het alleen om Jezus Christus gaat. Hij is wat blijvend is.

Door genade mag ik er nog zijn. Diagnose Kahler 5 jaar geleden. Nu een tumor in de urineleider. Nieuw traject. Vader is onveranderlijk, Hij is er bij. De eeuwige! Immanuel. Zegen en groet!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify