Aventer Gray Lamborghini Urus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 december 2018 door Redactie

Predikant John Gray krijgt kritiek na geven van Lamborghini aan vrouw

Je bent dominee van een kerk en je wil je vrouw een cadeau geven voor het vieren van jullie huwelijksdag. Ra, ra, wat geef je haar? Een Lamborghini Urus natuurlijk! Dat dacht althans de bekende pastor John Gray van de mega kerk Relentless Church in Greenville, South Carolina.

John Gray haalde de woede van menig christen in Amerika op z'n hals door zo'n duur cadeau te kopen voor z'n vrouw. Op social media werd er volop over gediscussieerd.
John Gray preekt.

Z'n vrouw neemt het op voor haar man op social media. Zelf vindt ze het geen probleem dat ze een auto van $200,000 krijgt, inclusief een V8 en 650 pk. 

In een clip op social media (die inmiddels is verwijderd) was te zien hoe Aventer werd verrast met het cadeau van haar man. Ze schreeuwde het uit van blijdschap. Volgens The Christian Post kreeg ze er ook nog een Rolex bij van rond de 8000 dollar. 

Veel Amerikaanse christenen hebben moeite met de luxueuze levensstijl van pastors als John Gray, die vaak ook als celebrity's worden behandeld en dus ook celebrity salarissen krijgen. Critici vinden het niet gepast om zoveel rijkdom te vergaren als predikant, temeer omdat het geld waarmee in dit geval de Lamborghini is gekocht betaald wordt uit veelal de collectezak. Al kan voor de duidelijkheid niet worden aangetoond dat dit nu het geval is.

Anderzijds stellen andere mensen zich juist minder kritisch op omdat ze vinden dat niet alleen succesvolle christelijke ondernemers of christelijke sporters die daarmee miljonair worden het goed mogen hebben, maar ook mensen die predikant zijn (en bijvoorbeeld miljoenen boeken verkopen). 

In een reactie laat John Gray (overigens voormalig pastor in de kerk van Joel Osteen) weten dat hij in z'n carrière hard heeft gewerkt als songwriter, auteur, producer. Zodoende heeft hij geld gespaard om zijn 'vrouw te zegenen' met deze mooie auto. 

Bekijk de reactie van John Gray z'n vrouw hieronder.

View this post on Instagram
Error: could not load events

Reacties

Eenvoud siert....

Wat doet het tegengestelde......?
Ik heb hier geen enkel oordeel over. Het is onze eigen verantwoordelijkheid aan wie en wat je geeft. Hoe dichter je betrokken bent bij een project, hoe meer zicht op de geldstromen.

Er zijn genoeg mensen die goed nadenken waar hun geld heen gaat. Naïef zijn door in de emotie van het moment geld te geven, is nooit zo goed. Ik zag in een Afrikaans land duizenden arme mensen, die geld gaven aan een prediker die leefde als een president. Alleen hij had een groene tuin in de woestijn en dure auto's. Je kunt het er mee eens zijn of niet!
Ik heb er wel een oordeel over, die auto is duidelijk 'over the top', het maakt die man ongeloofwaardig als predikant. Welstand is mooi als God het je geeft, maar het is lelijk als je die krijgt door mensen valse offervaardigheid aan te praten.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.