Joël Voordewind

Nieuws

14 december 2018 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind: "Laat Asia Bibi naar Nederland komen!"

"Al weken zijn de Westerse landen aan het overleggen over een plaats en een oplossing voor Asia Bibi. Ik maak me wel steeds grotere zorgen over hoe lang het duurt. Deze onzekerheid mag geen dag langer duren," stelt ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind op de website van zijn partij.

Onlangs werd Asia Bibi vrijgesproken door het Pakistaanse Hooggerechtshof. Desondanks zit ze nog altijd voor haar eigen veiligheid vast op een geheim adres in Pakistan. Onlangs sprak het Nederlands Dagblad met Joseph Nadeem, vertrouwenspersoon van de familie Bibi. "Geen enkel Europees land wil haar. Ze zijn allemaal bang voor opstanden vanuit islamitische hoek op hun eigen grondgebied."

Voordewind vervolgt: "Ik vind dat Asia Bibi natuurlijk welkom moet zijn in Nederland. Nederland heeft godsdienstvrijheid hoog in het vaandel, dan moeten we ook daad bij woord voegen. Laten we Asia Bibi en haar gezin een veilige thuishaven bieden." De politicus heeft via Kamervragen opgeroepen om alles te doen om Asia Bibi in veiligheid te brengen.

Lees hier de volledige blog van Joël Voordewind.

Reacties

Dit is niet zo eenvoudig als het lijkt! De vrijlating van Asia Bibi zou zware repercussies kunnen geven, zowel in Nederland als in Pakistan. Zus Asia Bibi vrijlaten, is zo goed als een doodvonnis voor de Pakistaanse minister van justitie, buitenlandse zaken en dies meer. Pakistan heeft qua wraakacties een bedenkelijke reputatie. Dan de Nederlandse expats in Pakistan. Ik hou mijn hart vast. Nederlandse bedrijven in Pakistan. En dan de situatie in Nederland zelf, ofschoon ik vermoed dat het Pakistaanse contingent niet zo groot is.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify