NGK-Jeugdwerk

Nieuws

17 december 2018 door Nederlands Gereformeerde Toerusting

NGK-Jeugdwerk brengt brochure uit met tips voor ouders én gemeenteleden

Afgelopen week verscheen de brochure ‘Gemeente in Ontwikkeling’ van NGK-Jeugdwerk. Deze brochure helpt ouders en gemeenteleden aan te sluiten bij de ontwikkeling van het kind, wanneer zij op een passende manier het evangelie met hen willen delen.

Ouders en opvoeders hebben de grootste invloed op het geloofsleven van een kind. In het gezin zien kinderen hoe geloven vorm krijgt in het alledaagse leven. Maar duurzame betekenisvolle relaties met andere mensen (volwassenen en leeftijdsgenoten) zijn ook erg belangrijk.

Door het in relatie voorleven van en vertellen over een leven met Jezus, leren kinderen het evangelie beter kennen en ervaren. Zeker in de puberteit, waarin ze bezig zijn met het vormen van een eigen (geloofs)mening, is het belangrijk om andere mensen te hebben waarmee ze kunnen ‘sparren’. Daarvoor hebben kinderen (naast hun eigen ouders) mensen nodig die bereid zijn een duurzame en betekenisvolle relatie met ze aan te gaan.

In de brochure en op de bijbehorende website worden tips en ideeën gedeeld voor zowel ouders als voor gemeenteleden om hen te helpen vanuit die relaties het evangelie te delen. Heeft u de brochure nog niet ontvangen? Download deze dan op de website www.gemeenteinontwikkeling.nl.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify