Kees van der Staaij

Nieuws

13 december 2018 door Jeffrey Schipper

Terugkijken: Van der Staaij vs. D66, PvdA en GroenLinks over abortuskwestie Siriz

"Stop het nepnieuws over Siriz. Er is een geregisseerde campagne tegen hen aan de gang." Dit zei SGP-leider Kees van der Staaij eerder dit jaar. Hij signaleerde een lastercampagne vanwege de vermeende 'anti-abortus houding' van de organisatie Siriz. 

Deze week dreven D66 en VVD ChristenUnie-staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) in het nauw in een meningsverschil over een christelijke vraagbaak voor ongewenst zwangere vrouwen. Als Siriz blijft deelnemen aan campagnes tegen abortus, dan moet Blokhuis de subsidie stopzetten, stellen de beide regeringspartijen. Van der Staaij (SGP) ging hierover in debat met Lilianne Ploumen (PvdA), Corinne Ellemeet (GroenLinks) en Vera Bergkamp (D66).

Bekijk het debat en lees hier meer over de kwestie:

Reacties

J
Over liberale betutteling gesproken. De overheid is echt héél neutraal, mits je maar liberaal denkt. Hoe zou de overheid ermee omgaan als wij alleen nog maar belasting gaan betalen voor doelen die in onze ogen goed zijn? De overheid beknot de vrijheid van meningsuiting en discrimineert in haar subsidiebeleid er ook nog eens flink op los. Op die manier zijn de dames en heren in Den Haag nog niet één (belasting)cent waard.REAGEER
T
Links laat zich hier echt kennen. De kant van de duivel, daar staan ze.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify