rechter

Nieuws

13 december 2018 door De Gelderlander | Omroep Gelderland

Pianostemmer in beroep tegen straf voor poging doodslag dominee

Pianostemmer Wijnand B. (51) uit Tricht heeft op de valreep alsnog beroep aangetekend tegen zijn veroordeling voor de poging doodslag op dominee Ebi Wassenaar in Rhenoy, meldt De Gelderlander.

B. werd recent veroordeeld tot een jaar cel en tbs met dwangverpleging voor een poging doodslag. Het OM had acht jaar en tbs geëist en meent dat sprake is van poging tot moord. Ze gaat ook in hoger beroep omdat de rechtbank poging tot moord niet bewezen acht. 

Deze man heeft volgens het Openbaar Ministerie op 21 november vorig jaar dominee Ebi Wassenaar uit Rhenoy in haar kerk neergeslagen met een hamer. Maar de verdachte kan zich daar helemaal niks van herinneren, volgens zijn advocaat. Dominee Wassenaar is van achteren aangevallen en heeft haar aanvaller niet gezien. Wel staat vast dat ze in de kerk in Rhenoy was met de man uit Tricht, die pianostemmer is.

B. kreeg zeer kort na het incident in de kerk een hartaanval, heeft lange tijd in coma gelegen en kan sindsdien heel moeilijk praten en bewegen. Hij is eerder dit jaar psychisch onderzocht. Dominee Wassenaar liet eerder weten dat zij geen haat koestert tegenover de pianostemmer en veel steun heeft aan haar geloof.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify